Pirmas. Užeinu kosmetikos parduotuvėn pasižvalgyti. Mane sudomina nematyta pakuotė ir aš ranka siekiu jos, suimu, pakeliu ir traukiu link savęs, kai išgirstu balsą: „Sausai odai šiaip labai gerai dar šitas, arba, pažiūrėkit kitoj pusėj...“ Palaukit, mergaite, aš dar nespėjau net pamatyti, kokia čia prekė, o jūs man jau siūlot kitą? Net pasimečiau, ką sakyti, susierzinau. Galiausiai tarstelėjau – „Ne, ačiū“.

Antras. Kitoje kosmetikos parduotuvėje mane tikrąja to žodžio prasme IŠGĄSDINO staigiai iš už lentynos iššokusi pardavėja. Paklausė, ar galėtų kuo padėti. Pasakiau, kad ne, ačiū. Ji liko stovėti kaip įbesta, ir vos siekiau kitos prekės, iškart ėmė siūlyti dar kitą ir varyti monologą: „Jei ieškote labiau drėgnai odai, tai tada... O jei dėl įdegio, tai... O jei...“ Atsiprašau, ar jūsų kas nors klausė? Aš atėjau ramiai apsipirkti, o ne klausytis paistalų. Reikėtų, pati paklausčiau, nors šiaip paprastai ateinu žinodama, ko noriu, nes tikrai netikiu, kad priimdami į darbą darbdaviai testuoja kiekvienas merginos žinias.

Trečias. Čia jau buvo viršūnė – pardavėja kaip šešėlis stovėjo už nugaros ir klausėsi mudviejų su drauge pokalbio, o tada nemandagiai įsikišo vėl su savo „Jei norite tokio anokio, tai toje pusėje turime labai gražių...“ Labai supykau ir tikrai nemandagiai nutrenkiau tą skudurą ir išėjome iš parduotuvės.

Žinau, ką dalis jūsų galvoja. Kad mergaitėms taip daryti liepia valdžia. Tačiau tai netiesa – kai kitą dieną užėjau į tą pačią drabužių parduotuvę (vis dėlto negalėjau išmesti iš galvos to megztinio, nors ir pardavėja supykdė), pardavėjų pamaina buvo pasikeitusi ir šios buvo normalios – paklausė, ar ko reikia, o tada nuėjo ir nebetrukdė.

Tad pardavėjos, nelįskite prie pirkėjų. Ar prieisime iki to, kad turėsiu klausinėti normalių pardavėjų darbo grafiko, kad eičiau apsipirkti tik tomis dienomis?

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Norite pasidalyti savo mintimis? Papasakoti savo istoriją? Rašykite el.paštu pilieciai@delfi.lt su prierašu „Nuomonė“ ir išreikškite savo nuomonę!