Ką aš manau apie šių metų Lietuvos „Eurovizijos“ nugalėtojus, grupę „Fusedmarc“? „Eurovizijos“ jie nelaimės. Priežastį pasakė patys grupės nariai. Pasak jų, „žiūrovai jų dainą supranta ne iš karto, tik įsiklausę ir kelis kartus pajautę (citata iš DELFI straipsnio „Eurovizijoje“ Lietuvai atstovausianti „Fusedmarc“: važiuojame nugalėti“)“. Man teko kelis kartus klausytis dainos, kad suprasčiau, kur posmas, kur priedainis. Ir vis tiek kažkur vidury dainos pasiklystu, kiek beklausyčiau.

Sunku girdėti ir suprasti, apie ką yra dainuojama. Lietuvos žiūrovai turėjo galimybę klausytis ir jausti, kiek jiems reikėjo, tikėtina, kad „Eurovizijos“ fanai taip pat klausysis dainos kelis kartus. Tačiau dauguma Europos žiūrovų dainą išgirs tik tą vakarą, kai konkursas įvyks. Jie turės tik tris minutes dainai įvertinti ir pasirinks tą dainą, kurią bus paprasta įsiminti po pirmo karto arba kuri sužavės savo profesionalumu. Dar viena galimybė, kad pasirinks dainą, paveikti emocijų apie atlikėją ir/ar šalį.

Tačiau kas padaryta, tas padaryta. Lietuviai žodį tarė ir išsirinko. Dabar „Fusedmarc“ turėtų pasistengti padaryti viską, kad kuo geriau pasirodytų didžiojoje scenoje. O tam reikia turėti gerą idėją, kaip profesionaliai atrodyti didžiojoje scenoje, ir ją išpildyti bei kuo geriau išreklamuoti dainą ir tikėtis, kad žmonės gaus progą jos pasiklausyti ir pamėgs. Tam labiausiai tinka socialinės medijos ir aš konkrečiai kalbu apie „Twitter“. Žinau, Lietuvoje šis socialinės medijos kanalas nėra labai populiarus, tačiau jis yra tinkamiausias paskleisti žinioms ir yra visiškai nemokamas.

Sėkmės „Fusedmarc“. O mano patarimas, besiruošiantiems dalyvauti ateityje, yra pradėti ruoštis dabar. Užsiregistruokite socialinės medijos kanaluose, bendraukite su esamais/būsimais gerbėjais bei kitais dainininkais, rodykite savo talentą, atlikdami koverius bei originalias dainas. Gerbėjai jus pamėgs ir tada bus lengviau laimėti, negu atėjus iš niekur.

Taip pat išsistudijuokite „Eurovizijos“ laimėtojų pasirodymus. Nesiūlau kopijuoti dainos, tačiau iš pasirodymų galima šį tą suprasti ir išmokti, kaip galima laimėti „Euroviziją“ ar bent jau pasiekti kuo aukštesnę vietą. Pavyzdžiui, ar pastebėjote, kad per paskutinius 10 metų dauguma laimėtojų rinkosi „balta/juoda“ drabužių kombinacijas arba neryškias, akių nerėžiančias spalvas? O ryškios spalvos, geriausiu atveju, buvo tik akcentai.

Prisiminkime du geriausius Lietuvos pasirodymus. Tiek Donny Montell, tiek „LT United“ pasirodymuose vyravo balta ir juoda spalvos. Jų pasirodymai buvo labai profesionalūs, todėl patiko ir paprastiems žiūrovams, ir šalių komisijoms. Galėčiau vardinti ir daugiau, bet turėčiau parašyti keletą straipsnių.

Man patiko Paulos, Gretos Zazzos ir Kotrynos Juodzevičiūtės pasirodymai. Tikiu, kad greitai joms plos visa Europa ir pasaulis.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Klausiame jūsų – ar jums patinka Lietuvai „Eurovizijoje“ atstovausianti grupės daina, kaip vertinate jos pasirodymą? Kaip manote, kelintą vietą Lietuvos atstovai užims Kijeve vyksiančiame konkurse? Jūsų minčių laukiame el.p. pilieciai@delfi.lt su prierašu „Eurovizija“.