„Tai – didžiausias turgus vakarų Lietuvoje. Rietavo turguje apsilanko nuo 15 iki 20 tūkst. pirkėjų...Taip save turgus pristato savo tinklalapyje. Tačiau jei lauke drėgna, prieš vykstant į turgų rekomenduoju pasiimti guminius botus. Čia sportiniams ir lakiniams batams nepakeliui“, – rašė DELFI skaitytojas, pasidalinęs nuotraukomis, kuriose matyti balos turgaus teritorijoje.

Kaip nurodė turgaus lankytojas, automobilių savininkų aikštelėje taip pat laukia nemalonumai.

„Mokamos automobilių aikštelės laukia jūsų švarių automobilių. Čia ne tik saugiai paliksite automobilį, bet ir pagražinsite jį. Kadangi tai kartojasi daugelį metų, žmonės, matyt, priprato ir tik užsieniečiai užklydę trūkčioja pečiais, nesuprasdami, kur atvykę“, – ironizavo laiško DELFI autorius.

Skaitytojas taip pat stebėjosi, kad tokiomis sąlygomis tenka dirbti turgaus prekeiviams: „Dar šį mėnesį ir kaina pakilo, galbūt trinkelėmis išklos... Būtų tikrai naudingiau, nei žygiuojantis orkestras per Rietavo turgaus gimtadienį“.

DELFI kreipėsi į „Rietavo turgaus“ atstovus – turgaus direktorius Žydrūnas Jonušas nurodė, kad įmonė neturi tokių finansinių pajėgumų, kad išgrįstų turgaus plotą trinkelėmis.

„Atsakydami į Jūsų užklausą, norime atkreipti dėmesį, kad Rietavo turgus savo veiklą vykdo tik 4 dienas per mėnesį. Ir, kaip teigiama, pačios pasipiktinusios jūsų skaitytojos, esame labai priklausomi nuo oro, nes teritorijoje, kuri užima apie 30 hektarų, įmonė neturi tokių finansinių pajėgumų, kad išgrįstų šitokį plotą trinkelėmis. Žemės plotas yra nuomojamas ir priklauso tretiesiems asmenims. Pagal galiojančias nuomos sutartis įmonė negali svetimoje žemėje atlikinėti kapitalinio remonto arba rekonstravimo darbų“, – nurodė Ž. Jonušas.

Norite pasidalyti savo mintimis? Rašykite el.paštu pilieciai@delfi.lt ir išreikškite savo nuomonę!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (180)