Gatvėje ir jos apylinkėse buvo gausu sunkios technikos – nuo gerai pažįstamo „Unimog“ visureigio, autobusų iki vilkikų. Vieni vežė persirengėlius, kitas transportas buvo skirtas saugoti minioms ir dalyviams nuo galimų pavojų.

Per visą gatvę 4 kilometrų atkarpoje nusidriekė linksmai nusiteikusį žmonių minia. Žiūrovai buvo išsirikiavę ant šaligatvių, o važiuojamąja gatvės dalimi ėjo daugiau nei 1000 persirengėlių, susiskirsčiusių į atskiras grupeles. Kiekvienos jų priekyje buvo po orkestrą arba kitą artistų būrelį, toliau važiavo koks nors įdomus automobilis. Vienus vežė raudonai perdažytas specialios paskirties sunkvežimis „Unimog“, kitus tempė traktorius, dar kitus – vilkikas. Jo priekaboje buvo įrengta koncertų erdvė su didžėjaus pultu ir t.t.

Eisena priminė mūsų Kaziuko mugę. Tik joje niekas niekuo neprekiavo, o pasirodymo dalyviai keliavo iš vienos vietos į kitą, mėtydami minioms saldainius, traškučius ir įvairius niekučius. „Fasching“ karnavale gali dalyvauti visi norintys – mokyklos, įmonės, miestų bendruomenės ir t.t. Pavyzdžiui, saldumynų gamintoja „Deiters“ minias vaišino tūkstančiais vaflinių batonėlių. Tam, kad žmonės turėtų kur susidėti gėrybes, iš atskiro sunkvežimio buvo mėtomi maišeliai su „Deiters“ logotipais.

Vokiečių spaudos duomenimis, parade dalyvavo daugiau nei 50 dalyvių ir 5000 žiūrovų, o šventę vainikavo vietos garsenybių koncertas. Daugiau apie vokiškas užgavėnes galite pasiskaityti čia.

Pasivaikščiojimas paskui patikusius parado dalyvius truko daugiau nei 3 val. Nueiti 8 kilometrai ištirpo greičiau. Stebino vokiečių mokėjimas jaustis laisvai ir mokėti švęsti. Persirengėliai dalyvavo ne tik parade. Gausūs jų būriai tiesiog gatvėje rengė nedidelius piknikus ir šėlo vietiniuose baruose.

Daugiau pasivaikščiojimų galite rasti čia.