Būtent padėti miške pasiklydusiai 85-erių senolei Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato kinologas Tomas Taurinskis su tarnybiniu šunimi Attilu ir Kelmės rajono policijos komisariato pareigūnai Tomas Grigalaitis bei Raimondas Vaitekūnas skubėjo ir rugpjūčio 3-iosios popietę.

Atsiliepę į pagalbos šauksmą, pareigūnai turėjo vienintelį tikslą – suspėti laiku, kol močiutės neapleido jėgos ar neiškilo grėsmė jos gyvybei.

Spalio 2-ąją, Policijos dieną, buvo prisimenamos akimirkos, kai sureagavę į pagalbos šauksmą, pareigūnai išgelbėjo gyvybes žmonių, kurie visą gyvenimą bus dėkingi savo Angelams Sargams. Minint profesinę šventę, kartu su kitomis istorijomis, prisiminta ir išgelbėta miške pasiklydusi Nijonila, kuri turėjo galimybę dar kartą susitikti su savo didvyriais. Angelų Sargų dienai Vilniuje surengto koncerto metu, p. Nijonila pareigūnams ir jų keturkojui bičiuliui Attilui įteikė prisiminimo dovaną. „Ačiū dar kartą už išgelbėtą gyvybę, maniau ta diena miške bus paskutinė mano gyvenime“, – susitikusi su pareigūnais vis dėkojo ir džiaugdamasi, vietoje nenustygo senolė.

„Matyti besišypsančias išgelbėtų žmonių lūpas ir dėkingumo kupinas akis – yra pati didžiausia dovana ir mūsų darbo įvertinimas. Tai skatina ir motyvuoja kaskart savo pareigą tarnauti Tėvynei ir jos žmonėms atlikti nepriekaištingai“, – savo išgyvenimais dalijosi pareigūnai.

Norite pasidalyti padėka Jums padėjusiems žmonėms? Siųskite ją mums el.paštu pilieciai@delfi.lt su prierašu „Padėka“!