Kartą prireikė pakeisti kraną virtuvėje. Jį nupirkome ir buvo problemų dėl pinigų: atidavė pusė sumos su didžiausiu bumbėjimu. Ši nuomotoja buvo įsitikinusi, kad bet kokios papildomos išlaidos nuomojame bute – ar namo reikmėms renkami 2 eurai kas mėnesį, ar naujas pastatytas suoliukas – nuomininkų reikalas.

Kas mėnesį ateiti pasiimti nuomos grynais pinigais ji siųsdavo savo vyrą, su kuriuo ir buvo sudaryta nuomos sutartis. Kartą mums, nuomininkams, buvo pareikšta, kad reikia pakeisti dušo kabiną. Nes, kaip vėliau išaiškėjo, nuomotoja turėjo nusipirkusi dušo kabiną, kuri jai netiko. Įsisiūbavus konfliktui, nuomotoja atsisakė „dušo kabinos projekto“.

Ši nuomotoja, nelaiminga ir visus aplink valdanti žmogysta, buvo nuotaikos žmogus. Kiekvienas susitikimas su šia „šeimininke“, jeigu ji kartu su vyru teikdavosi ateiti pinigų pasiimti (bet dažniausiai turėdavo tikslą kaip nors pamokyti mus, nuomininkus), būdavo labai įtemptas. Dažniausiai po susitikimo su ja mums pakildavo spaudimas, būdavome suprakaitavę iš streso. Taip bauginančiai veikė ši žmogysta.

Iš šio baisaus savo šeimininkės buto pirmiau išsikraustėme, o tik paskui informavome nuomotoją apie šį faktą. Nes bijojome, kad kraustantis mums bus užkurtas pragaras, plius vengėme sulaukti būsimų nuomininkų apžvalginių vizitų. Įtarėme, kad nuomotoja nekreips dėmesio į mus, ir į butą įeis tada, kada jai reikės. To iš jos galima buvo laukti.

Dėl įdomumo, žinome, kad jau kažkas gyvena šiame bute. Jeigu tai nuomininkai, mums labai jų gaila, nes žinome, kas jų laukia. Jų laukia neprognozuojamumas ir stresas, nesusikalbėjimas ir nuolatinės problemos lygioje vietoje.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Esate susidūrę su bėdų pridariusiais nuomininkais? O gal teko nuomotis būstą iš tokių žmonių, kurių sutikti niekam nelinkėtumėte? Pasidalykite savo patirtimi ir padėkite kitiems neįkliūti į nemalonius nuomos reikalus! Jūsų minčių laukiame el.p. pilieciai@delfi.lt su prierašu „Nuoma“!