Genealogijos tyrinėtojo Arūno Cijunaičio suburti giminės ir bendrapavardžiai rinkosi į Cijunaičių susitikimą Dubingiuose. Šią gražią iniciatyvą pasveikino miestelio seniūnas Kęstutis Kaminskas, paraginęs Cijunaičius susirinkti seniūnijos bendruomenės salėje. Prie suneštinių vaišių stalo susėdo daugiau nei trys dešimtys trijų kartų bendrapavardžių, turinčių bendras protėvių šaknis.

Arūnas Cijunaitis dalinosi savo ilgamečių tyrinėjimų rezultatais: atskleidė Cijunaičių pavardės kilmę, pristatė istorinius šaltinius, kuriais remiantis sudarytas dešimties Cijunaičių kartų genealoginis medis. „Tai – įspūdingas 12 metrų ilgio asmenų sąrašas, kuriame kiekvienas Cijunaitis gali atrasti save ir savo protėvių šaką. Kaip archyvarai sakosi turį, pavyzdžiui, 17 km bažnytinių knygų, tai mes – Cijunaičiai šiandien „sutelpame“ į dvylika metrų“, – juokaudamas pasakojo A. Cijunaitis.

Didelio susidomėjimo sulaukė žinia apie bene garsiausią giminės atstovą Matą Cijūnaitį – kunigą, ilgametį Žaslių kleboną, Krivonių bažnyčios statytoją, tremtinį bei žymų lietuvininką.

Dubingių krašto šeimų kilmę tyrinėjantis Arūnas Cijunaitis yra atradęs ankstyviausias Dubingių parapijos metrikų knygas. Remiantis šiais 1797 m. sąrašais galima teigti, jog Dubingiuose šiandien gyvena jau aštuntoji karta.

„Nemaža dabartinių dubingiškių sieja giminystės ryšiai, daugumos jų protėviai buvo tie patys. XVIII a. pabaigos Dubingių parapijos sąraše įrašyta 230 skirtingų pavardžių. Populiariausiųjų dešimtuke - Giedriai, Keruliai, Meilūnai, Ilgevičiai, Miežoniai, Lomauskai, Žukauskai, Stumilos, Stankevičiai ir Čaikauskai“, – savo tyrimų žiniomis dalijosi A. Cijunaitis.

„Cijunaičių inicijuotas giminių susitikimas turėtų tapti gražios tradicijos pradžia. Giminių dienos Dubingiuose, tikėkimės, prikvies ne tik miestelio šeimas ar Molėtų krašte pasklidusius gimines, bet ir išvykusius tolėliau, visus tuos, kurie tebenori pažinti savo kilmę, kurie dar nepamiršo savo giminės šaknų. O Arūno Cijunaičio dar ne kartą prašysime pasidalinti genealogijos žiniomis apie Dubingių krašto šeimas“, – prasminga iniciatyva džiaugėsi Dubingių seniūnas Kęstutis Kaminskas.