Dalijamės komentarų skiltyje papasakotomis istorijomis apie pavydžius partnerius.

Pavydas santykius sugriovė

DELFI komentatorė „WR“ pasakojo vos per trečią pasimatymą patyrusi, su kokiu pavyduoliu susitikinėja – tas pasimatymas ir buvęs paskutinis.

„Teko sutikti tokių tiek vyrų, tiek moterų. Va, pavyzdžiui, buvau su vienu susipažinusi. Sėdim kavinėj, kalbam. Nei iš šio, nei iš to jis pasiima mano telefoną ir pradeda kažką intensyviai minkyt. Atgavusi žadą ir permetusi galvoj porą minčių (gal kažkam staigiai paskambinti prireikė, gal pačio telefonas išsikrovęs, bet taigi nė žodžio nepasakė!), aš jo nuostabos kupinu balsu paklausiu, ką jis čia darantis. O jis nė kiek nesuglumęs atsako, kad skaito žinutes, žiūri su kuo susirašinėju, nes telefonas dažnokai pypsi, ar ne su kitais vyrais bendrauju. Tai buvo trečias (trečias!!!) ir paskutinis mūsų pasimatymas. Tiksliau, po šito „skaitymo“ palikau pinigus už savo sąskaitos dalį ir išėjau“, – pasakojo komentatorė.

Ji pridūrė pažinojusi ir vieną pavydžią moterį, kuri ilgiau nei dvejus metus su jokiu partneriu neišbūdavo.

Komentatorė Rasa prisipažino, kad itin pavydus buvo jos sutuoktinis – naktį ją pabudinęs klausinėdavo apie kitus vyrus.

„Pavydas ir paranojiškas pavydas – tai ne tas pats... Suprantu, kad galima pavydėti, bet su protu – kai maniškis kelis metus naktimis pabudęs kamantinėdavo, kas tokie tie vaikinai, kurie neva į mane žiūrėjo, kai kažkur ėjome (ir kurių aš, savaime suprantama, nei nepastebėjau) ar kas buvo toj mašinoj, kuri neva paskui mus sekė, išsimiegot neduodavo net prieš svarbias konferencijas (apie kitus, šlykštesnius pavydo epizodus geriau nei nepasakosiu), tai kad ir kaip stengiausi, nebuvo jokios kitos išeities kaip tik skirtis (jau vien tam, kad vaikas nustotų krūpčioti per miegus)...“, – pasakojo komentatorė, prisipažinusi, kad santykiai sugriuvo, kai pats vyras ją išdavė permiegojęs su kita ir apie tai jai pats pasakęs.

„Pats man apie tai pasigyrė, taip neva keršydamas mano įsivaizduojamiems meilužiams“, – rašė ji.

Panaši – ir komentatorės „Panelės“ patirtis.

„Vyras buvo už mane pavydesnis. Baigėsi tuo, kad išsiskyrėm po 4 metų santuokos, nes jis manęs vos nepapjovė dėl savo išgalvotos pavydo priežasties... Turiu dukrai būti dėkinga, kad būdama 2 metų sugebėjo man padėti pabėgti...“ – rašė komentatorė „Panelė“.

Išdavė, nes pavydėjo

Įdomu tai, kad net keli komentatoriai, kaip ir skaitytoja Rasa, kurios komentaras cituojamas aukščiau, prisipažino, kad būtent pavydas paskatino neištikimybę.

„Mano „eks“ buvo labai pavydus, nors tam nebuvo jokio pagrindo – įtarinėjo, jei darbe ar parduotuvėj užtrukdavau, dėl komandiruočių prisiklausiau ir t.t. Paskui paaiškėjo, kad pats į visas puses „varė“. Iš serijos – kuo pats kvepi, tuo kitą tepi...“ – rašė skaitytojas „Aš“.

Tuo metu komentatorius „Incognito“ prisipažino pats buvęs neištikimas būtent todėl, kad mylimoji buvo pavydi.

„Maniškė tokia pati (pavydi – DELFI). Ir, manau, būtent tai pastūmėjo būti jai neištikimu kol kas tik vieną kartą, nes su savo pavydo scenom užkniso negyvai. Praktiškas patarimas nuo tokių kenčiantiems: antras telefonas, visuomet paliekamas darbe užrakintame stalčiuje, o prireikus panaudoti – automobilio bagažinės dugno skyrelyje. Jeigu vis dėlto rizikuojate neštis namo – išjungtas garsas, vibracija, laikyti prie savęs, o iškilus pavojui – sugalvoti pretekstą išeiti į balkoną ir išmesti“, – savo mintis dėstė skaitytojas.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Pasidalinkite patirtimi – ar verta stengtis nugalėti mylimojo pavydą, o gal pats esate pavydus ir išmokote šį jausmą sutramdyti? Papasakokite, koks pavydaus žmogaus poelgis privertė jus suprasti, kad jūsų keliams metas išsiskirti. Patarkite tiems, kurie dar tik pradėjo kurti santykius su pavydžiu žmogumi.

Vienam Jūsų atiteks 6 mėn. DELFI grupės žurnalo „Moteris“ prenumerata! Laimėti galite savo istoriją siųsdami dviem būdais – arba spausdami pilką mygtuką čia arba rašydami laišką el.paštu pilieciai@delfi.lt su prierašu „Pavydas“. Jūsų anonimiškumą garantuojame.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (185)