Negalėčiau pagalvoti apie vyro neištikimybę. Aš tokia pavydi, kad kiekvienas nuo manęs bėgtų, tačiau mano vyras – beveik toks pats. Telefonas, paštas, užrašų knygelės – viską patikrinu, tačiau karts nuo karto ir jis padaro taip pat.

Vienas kito neišleidžiam niekur – į jokius barus ar pirteles su draugais. Na, nebent būna išimčių, kai išleidžiu vyrą pas geriausią draugą pažiūrėti futbolo ar krepšinio. Pati be jo linksmintis niekur nevaikštau ir jo vieno neišleidžiu.

Taip pat visada stebiu, ar mano vyras pastebi kitas. Jis žino, kad negaliu to pakęsti, todėl bent jau kai su manim būna, į kitas moteris nesidairo. Abu esame degtukai ir apie bendravimą su priešinga lytimi, susirašinėjimus ar išdavystę net kalbos negali būti. Turbūt greičiau užmuštume vienas kitą.

Pykčius dėl pavydo taip pat keliam didelius, tačiau taip tik dar labiau suprantame, kad mylime vienas kitą beprotiškai karštai ir kitaip mūsų gyvenime nebus. Todėl planuojame ir antrą gyvenimo džiaugsmą.

Pavydūs žmonės meilėje yra beprotiškai aistringi, todėl šių emocijų neatsisakyčiau. Tie, kas sako, kad su pavydu gyvenimo nėra, yra neteisūs: mes taip pripratę ir mums tai – kasdienybė, kuri nesukelia tiek daug problemų, kiek daug kas įsivaizduoja. Mylėkit, būkit mylimi ir pavydėkit!

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Pasidalinkite patirtimi – ar verta stengtis nugalėti mylimojo pavydą, o gal pats esate pavydus ir išmokote šį jausmą sutramdyti? Papasakokite, koks pavydaus žmogaus poelgis privertė jus suprasti, kad jūsų keliams metas išsiskirti. Patarkite tiems, kurie dar tik pradėjo kurti santykius su pavydžiu žmogumi.

Vienam Jūsų atiteks 6 mėn. DELFI grupės žurnalo „Moteris“ prenumerata! Laimėti galite savo istoriją siųsdami dviem būdais – arba spausdami pilką mygtuką čia arba rašydami laišką el.paštu pilieciai@delfi.lt su prierašu „Pavydas“. Jūsų anonimiškumą garantuojame.