Kadangi pritariame nuomonei, kad Lietuvos pajūrio kainos yra neadekvačios, todėl poilsiui renkamės Latviją – šalį, kur pailsėti, mano galva, galima du ar net tris kartus pigiau nei gimtinėje, o ir važiuoti toli nereikia – kiek toliau nei iki mūsų pajūrio vietų.

Šio savaitgalio išvyka ten nesiskyrė nuo kitų. Pradžia buvo kaip ir visur: rezervuoji internetu būstą, dalį pinigų pervedi, likusią duodi grynais – jokių sutarčių, nes supranti, kad ir tiems, kas nuomoja, reikia kažkaip uždirbti ir gyventi. Kartu tikiesi, kad jei iškils kokių nors bėdų, jie tau padės, nes tu esi jų maitintojas, tad, kaip sakoma, už gerą gerumu.

Čia ir buvo pirmoji ir pagrindinė mūsų klaida. Ženklų, kad nuomotojai visiškai nusipjauti buvo ir anksčiau, kai dingus elektrai kreipėmės į ją, o išgirdome banalų atsakymą, kad „Aš nieko nežinau ir niekuo padėti negaliu“. Mes žmonės išsilavinę, išmanantys daugelį gyvenimo sričių, tad „pagailėjom“ nuomotojas ir elektros tiekimą atkūrėm patys. Pamiršę šį nesusipratimą džiaugėmės savaitgaliu, o reikėjo susikrauti daiktus ir važiuoti atgal.

Kadangi išnuomotam namelyje buvo pirtis, už kurią sumokėjom, nusprendėm pasilepinti ja. Pradžioj viskas buvo gerai: pirtis, smagi kompanija, viskas gerai. Pasikaitinę išsiskirstėm po savo namelius, o draugų pora liko miegoti namelyje, kuriame buvo įrengta pirtis. Jei ne mūsų kaimynai, tai nei mūsų draugai ir mūsų kaimynai, kurių namelis už 5-6 m, gal būtų kito ryto nesulaukę...

Nepabūgę aitrių dūmų ir pradėjusio degti stogo kaimynai vargais negalais prižadino miegančią porą ir ėmėsi gesinti pirtį. Mūsų laimei, tarp jų buvo profesionalus ugniagesys, kuris padedamas šeimos narių užgesino gaisrą, iškvietė spec. tarnybas, bet ir neleido mūsų skriausti nuomotojai.

Štai čia ir prasidėjo „linksmybės“. Atvykus policijai ji pareiškė, kad namelio su pirtimi mums nenuomojo, pinigų neėmė, raktų nedavė ir apsimetė, kad nieko čia neįvyko. Tačiau čia jos įžūlumas tik įsibėgėjo. Ji ėmė kaltinti mus, kad mes neva tyčia perkaitinom, mūsų galva ne pagal priešgaisrinius reikalavimus įrengtą pirtį...

Šokiruoti buvo ir mūsų gelbėtojai, kurie nuėję pas ją ir paprašę iškviesti pagalbą, liko apšaukti ir apšmeižti. Suprask: nieko čia nebuvo ir iš viso, ko jie kišasi ten, kur jų niekas neprašė (...).

Man pasirodė, kad visi ten buvę poilsiautojai liko šokiruoti tokio elgesio. Jei jau imi pinigus, tai būk maloni suteik kokybišką paslaugą. O čia ne tik kad paslaugos nebuvo kokybiškai suteiktos, bet visi ten buvę žmonės vardan kelių eurų buvo pastatyti į rimtą pavojų, nes, mano manymu:

*nameliai sustatyti vienas labai arti kito – kilus gaisrui jis lengvai butų persimetęs į kitus;
*jie įrengti grubiai pažeidžiant priešgaisrinius reikalavimus;
*pirminių gaisro gesinimo priemonių (gesintuvų), kiek mačiau, nebuvo arba jie paprasčiausiai neveikė;
*o viską vainikavo ne tik nuomotojos, bet ir jos aplinkos abejingumas ir absoliutus nesiskaitymas su žmonėmis.

Kodėl mes rašom į šią rubriką? Pirmiausia norim padėkoti mūsų gelbėtojams, kurie ne tik atsisakė bet kokių dovanų, bet panoro būti nežinomi, nes darbą dirba ne dėl pinigų, garbės, o dėl to, kad toks jų pašaukimas.

Antra, norim įspėti tautiečius, kad būtų atsargūs rinkdamiesi vietą poilsiui, ypač iš savo tautiečių ir patys pasirūpintų papildoma savo apsauga. Ir trečia – svarbiausia yra netylėti ir viešinti tokius faktus, nes tokie padarai labiausiai bijo viešumo.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Norite pasidlayti sėkminga ar nesėkminga atostogų patirtimi? Vienam jūsų, pasidalijusiam atostogų patirtimi, ir padėsiančiam kitiems suplanuoti savo atostogas, padovanosime prizą, kuris taip pat padės smagiai pailsėti – 30 eurų vertės 10*3 minučių kuponą „E Power Park“ elektra varomų priemonių pramogų parke pasivažinėti kartais.

Siųskite istorijas pilieciai@delfi.lt su prierašu „Atostogos“. Jas siųsti galite ir spausdami pilką mygtuką čia iki liepos 23 d.!