DELFI apie minėtą vaizdo įrašą pranešė „eiliniu Lietuvos piliečiu“ prisistatęs skaitytojas. Jis stebėjosi, „ar jauni pareigūnai, kurie ką tik neseniai baigė akademiją, iškart užmiršta, ko mokyti?“

Paskyroje, kurios kūrėjo pavardė bei pirmoji vardo raidė sutampa su vieno pareigūno pavarde bei pirmąja vardo raide, yra įkeltas vaizdo įrašas, kuriame nufilmuota, kaip vairuojama pasiekus 200 km/h greitį. Tiesa, neaišku, kas yra vaizdo įraše užfiksuotas vairuotojas ir ar jis tikrai filmuotas Lietuvoje – ši informacija nėra nurodyta. Vis dėlto, šalia vaizdo įrašo jį įkėlęs asmuo nurodęs „OK“ reiškiantį ženklelį.

DELFI skaitytoją toks vaizdo įrašas paskyroje papiktino – jis manė, kad jame užfiksuotas vairuojantis pats pareigūnas. „Ar tai neprasilenkia su pareigūno etika? Juk lenktyninkas D. Janušas, įkėlęs panašų vaizdo įrašą sulaukė ne vieno pasipiktimo, net turėdamas įgūdžius vairuoti automobilį tokiu greičiu! Juk „angelų sargų“ pareiga yra ginti, saugoti, padėti, o ne demonstruoti BMW + keliu erelio įgūdžius viešai, to mokant jaunesnius soc. tinklo sekėjus“, – piktinosi jis.

Tarp kitų paskyroje publikuotų nuotraukų buvę ir tokių, kurioje asmuo yra su policijos uniforma, nufotografuotas policijos ženklelis. Vis dėlto, kol kas teigti, kad įrašo autorius yra pareigūnas, negalima.

DELFI kreipėsi į Šiaulių apskrities vyriausiąjį policijos komisariatą, kurio Komunikacijos grupės vyresnio specialistė Gailūtė Smagriūnienė nurodė, kad Šiaulių apskrities policijoje pradėtas šio įvykio tyrimas.

„Pirmiausia reikia identifikuoti, ar virtualusis (...) ir mūsų pareigūnas (...) yra vienas ir tas pats asmuo, nes žmonių su ta pačia pavarde ir vardu būna kartais ne vienas. Jeigu tai tikrai mūsų pareigūnas, Šiaulių policijos bendruomenė jo tokio elgesio netoleruos ir atitinkamai įvertins. Apie tai informuosime Jus po tyrimo“, – nurodė G. Smagriūnienė. Pasak pareigūnų atstovės, tyrimo rezultatai turėtų paaiškėti po savaitės ar dviejų.

Po DELFI kreipimosi į policijos pareigūnus, vaizdo įrašas iš paskyros dingo.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (164)