Draugai, ir šiaip susipykę su protu ir muzika, nusiraminkit, nes ruso laimėjimas mažų mažiausiai būtų nelogiškas. Keista, kad žiūrovų balsų jis sulaukė daugiausiai... Kodėl žiuri iš visų šalių neskyrė daugiausiai balų? Todėl, kad jie žiūrėjo į visumą ir visumoje daug ko trūko, o ko trūko – paaiškinsiu tuoj.

Europoje gyvena visokiausi žmonės, o ypač turintys skirtingą muzikinį skonį. Tad, jautrios širdies žmonės, kurie piktinasi ruso pralaimėjimu, paprašysiu mano nuomonės iki galo neskaityti, nes ji tikrai nepatiks.

Pradedant klausyti ruso dainos, kažkaip pasigedau mūsų premjero. Na pripažinkim, kad anglų kalba Europoje yra daug populiaresnė nei rusų, tad negi nebuvo laiko šiek tiek labiau padirbėti ties akcentu? Tariamas dainos tekstas man kažkodėl sudarė tokį įspūdį, jog vidurį dainos tuoj išlįs A. Butkevičius ir pradės aiškinti kaip „šaudė du šaudė“. Tiesiog, kaip dainoje „Anbylyvabal“, nieko daugiau nepridursi. Geriau jau būtų dainavęs gimtąja rusų kalba. Kiti žodžiai lyg ir normaliai tariami, tad nesuprantu, kas trukdė iki galo dainuoti be to rusiško akcento. Tad, pirmas dalykas ko trūko – dainos pristatymo normaliu anglišku akcentu ir... Butkevičiaus kartu.

Efektai. Tai čia dainų konkursas ar kažkoks tarptautinis filmų festivalis? Rimtai, pripažinkim, kad be efektų ten nieko daugiau gero nebuvo. Čia būtų buvę tas pats, jeigu kažkas per pasirodymą būtų paleidęs mokslinės fantastikos filmo treilerį, pavyzdžiui „Star Trek“. Kitais metais jau bus aišku – vis dėlto daina ir jos atlikimas yra svarbiausias faktorius.

Daina, jos tekstas, efektai, apranga kažkaip tarpusavyje nesuderinti. Priedainis man sukėlė intrigą, nes įsiklausius į žodžius, buvo galima pamanyti, kad iš niekur tuoj išlįs Toras su Mjölniru rankose ir padarys tvarką. Jeigu dainuojama „Thunder and lighting“, tai juk jau reikėtų laukti Toro, o čia...

Žodžiu, reikėjo priedainio tekstą pakeisti į: „Thunder and lighting is geting exciting, cuz Thor with the Mjolnir is already coming...“ ir tada Kirkorovą reikėjo įmest į sceną su kuvaldu ir viskas būtų buvę OK. Na... arba reikėjo nukrist kaip per repeticiją, nes juk iš gailesčio čia daug kas vertina, kaip čia kažkas sakė... Žodžiu, trūko Toro su Mjolniru arba Kirkorovo su kuvaldu.

Dabar kuo puikiausia veikia ta nauja balsavimo sistema – galima matyti tiek komisijų, tiek žiūrovų balsus, tad viskas puiku. Laimėjo tas, kas turėjo laimėti. Taipogi užjaučiu tuos, kurie lažybose statė už rusą, gaila jūsų pinigų ir... smegenų. Žodžiu, žmonės, neverkit dėl Sergėjaus ir Filipo – pasidžiaukim dėl Donato!

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!