„Dėmesio, vyrai ir moterys, ypač vairuojantys. Pastaruoju metu paplito naujas (gal ne tiek naujas, kiek nelabai populiarus arba girdėtas) būdas pasipelnyti pinigų iš stresinės situacijos. Dabar papasakosiu apie įvykį, kuris buvo pastebėtas prieš savaitę, o šiandien pasikartojo (abu kartus tai vyko Šilo ir Antakalnio gatvių sankryžoje Vilniuje). Yra toks pagyvenęs vyras, kuris lenda po mašinų ratais.

Mano tėtis važiavo Šilo sankryža, pravažiavęs perėją išgirdo gan stiprų garsą. Sustojęs ir išlipęs, prie automobilio jis pamatė stovintį gan aukštą, pagyvenusį (apie 55 metų) vyriškį, kuris laikėsi už „sužeisto“ kelio. Nespėjus net susigaudyti situacijoje, vyras jau lipo į tėčio automobilį ir laikydamasis už „sužalotos“ vietos sakė jį vežti namo (visai į kitą miesto galą negu ėjo). Juokingiausia tai, kad vyras „susižalojo“ koją į automobilio galą, kai šis buvo pravažiavęs perėją, kas yra fiziškai neįmanoma.

Vėliau vyriškis pradėjo prašyti atlygio, šantažuoti. Viskas gal atrodytų ir tikroviškai, tačiau galai susivedė man pašnekėjus su tėčiu, kadangi prieš kiek daugiau nei savaitę, eidamas ta pačia vieta, pamačiau VISIŠKAI identišką situaciją, kai tas pats vyras tokią pačią aferą išbandė ant raudono automobilio „Renault Laguna“ (bijau suklysti, bet manau, kad ne tik šis žmogus ir mano tėtis nukentėjo nuo šito šlykštaus aferisto) vairuotojo mašinos. Vyrui nespėjus išlipti, „nukentėjęs“ jau segėsi diržą priekinėje keleivio sėdynėje, ir, spėju, pasitelkė tuos pačius metodus pinigams išvilioti.

Pranešimo esmė – nepasimesti tokioje situacijose, o dar geriau, jeigu šis pranešimas pasiektų kuo daugiau žmonių ir galbūt atsirastų tokių pat nukentėjusių nuo šio sukčiaus. Nuotraukos neturiu, bet jei kažkas yra matęs šią situaciją, labai pagelbėtų.

PAPILDYMAS: išgirdus nemažai istorijų apie šį veikėją, pagrindinė pranešimo esmė turbūt būtų ta, kad tinkamai sureaguotumėt tokioje situacijoje ir nepasimautumėt ant šito aferisto kabliuko“, – socialiniame tinkle rašė Augustas Levickas.

Po jo žinute atsiliepė ir kiti vilniečiai, patekę į panašią situaciją.

„Toks jausmas tarsi aprašėte mūsų situaciją, tik tas pats įvyko netoli Mindaugo „Maximos“ (tarp Kauno g. ir Algirdo g. sankryžos), tik tas vyrukas dar su pagaliu buvo, tipo šlubuoja“, – rašė Milana.

Policijos pareigūnai tikina, kad jiems tokios istorijos yra girdėtos ir toks sukčiavimo būdas yra žinomas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (238)