Vyriškis pasidalijo detalia savo apsipirkimo suvestine, piktindamasis kainomis Lietuvoje. Atsiųstoje lentelėje jis pateikė, kiek jo perkami produktai kainuoja jo matytose parduotuvėse Lietuvoje ir Lenkijoje, konkrečioje parduotuvėje, kurioje produktą įsigijo.

Iš viso Stepanas apsilankė 4 skirtingose parduotuvėse bei vaistinėje. Jis nurodė lyginęs tų pačių prekinių ženklų arba labai panašias prekes. „Prekių kiekis Lenkijoje gramais, vienetais pakuotėje arba litrais skyrėsi, tai viskas buvo skaičiuota pagal procentus, kad sutaptų kiekiai“, – nurodė jis.

Kelionei „Vilnius-Suvalkai“ jis išleido 22 eurus ir iš viso jos metu nuvažiavo 495 km.

Žemiau pateikiame Stepano suvestinę.

Pirmojoje lentelėje – skaitytojo apsipirkimas „Piko“ parduotuvėje.
Antrojoje lentelėje – skaitytojo apsipirkimas „Kaufland“ parduotuvėje.
Trečiojoje lentelėje – skaitytojo apsipirkimas „Lidl“ parduotuvėje.
Ketvirtojoje lentelėje – skaitytojo apsipirkimas „Tesco“ parduotuvėje.
Penktojoje lentelėje – skaitytojo apsipirkimas lenkiškoje vaistinėje.

Skaitytojo paskaičiavimais, Lenkijoje jame pavyko sutaupyti 325,99 eurus – iš viso prekėms išleido 495,84 eurus (2151,93 zlotus). Jo teigimu, Lietuvoje už tas pačias prekes jis būtų sumokėjęs 821,83 eurus.

Kaip manote, ar nurodytos kainos yra aukštos ar žemos už prekių kiekį? Pasidalykite mintimis! O gal taip pat buvote apsipirkti Lenkijoje? Kviečiame jus savo nuotraukomis ir įspūdžiais dalytis el.p. pilieciai@delfi.lt arba čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1737)