Tiesą sakant, likau nesupratęs, kaip čia yra. „Jauni nevedę vyrai“ man skamba kaip sinonimas „šauktiniams“... Tai reikia suprasti, kad šauktinių amžiaus vaikinai išvyksta iš Tėvynės???

Betgi Tėvynė pavojuje, ją reikia ginti! Netgi civiliams, nutukusiems informatikams, taikiems budistams, griežtiems pacifistams, jau ir taip agresyviems marozams reikia eiti į kariuomenę, o čia bac – visi emigruoja?..

Juk per televizorių sakė, kad GARBĖ yra TARNAUTI, kad tik būdamas verg... šauktiniu esi šio to vertas, tik į skustagalvį tave žiūrės mergos!

Bet visi tie vyrai išvyksta... Ir kodėl? Ar jie netikri vyrai?

Paklausiau savo feisbuko draugo, kodėl jis savo nuotraukoje išsišiepęs rodo taikos ženklą prie Big Beno.

„Labas, – atrašė jis. – Lietuvoje mano alga net geriausioje firmoje nebūtų viršijusi 2000 eurų (greičiausiai būtų buvusi apie 600), o čia gaunu 6000 svarų. Persidirbti nereikia, vadovas malonus, nelaužia kieto.

Aplinkui visi žmonės šypsosi, elgiasi mandagiai. Juodaodžiai, musulmonai, krišnaitai, tajai, britai, baltieji, rudieji, žalieji... Visi sugyvena taikiai, nėra visokių rietenų iš serijos „kaimyno žolė žalesnė“, nėra tokio laukinio pavydo. Jei man kas nusišypso gatvėje, aš nusišypsau atgal, o ne perbraukiu per smakrą – ar neišsitepęs. Štai ir viskas“.

Paklausiau, o kaip dėl kariuomenės.

„Žinai, nesu karys, bet kartais pagalvoju apie tai. Ši šalis man tiek davė, kad, ko gero, net kare prieš Lietuvą stočiau jos pusėn“, – atsakė draugas.

Viduryje klausimo norėjau klausti, tai kada jau grįžta, bet paskui supratau, kad viskas kiek kitaip...

Esu pasimetęs. Kieno klausyti? Kuo būti – patriotu ar laimingu, sočiu, žmogumi? Patarkite, jei negaila...

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!