Jeigu Adėja būtų katė, sakytume, kad išnaudojo vieną iš devynių savo gyvybių, bet ji yra šuo, todėl jos antrą gimimą vadiname didžiausiu stebuklu.

Šiandien šis šaunus stebukliukas kuo skubiau ieško namų arba laikinos globos. Paskaitykite, ką globėjos lūpomis mums kalba pati Adėja: „Turėčiau gulinėti, ilsėtis, bet kur čia ilsėsies, kai aplink visai naujas pasaulis! Globėjos namuose sutikau savo gentainę, mažulytę taksę Mėtą, kuri, aišku, ne tokia graži kaip aš, bet laaabai jau pavydi. Iš pradžių lyg ir bandė draugauti, bet paskui, supratusi, kad aš čia užsibūsiu ilgėliau, ėmė šiepti prieš mane dantis ir nuolat cypti. Pamanyk tik, kartais noriu pagulėti jos guolyje ar paskanauti jos maisto, o ji pyksta dėl to, keistuolė. Nes šiaip aš tai labai draugiška mergina, su visais labai noriu bičiuliautis, esu labai meili ir miela. Bet ką darysi, ne visi tai supranta. Ypač katė Micė, kuri niekaip per dvi savaites nepanoro su manim draugaut.

Net bandė man akis kabinti, šnypščia. Na niekaip nerandam mes su ja bendros kalbos. Taip norėjau su ja susipažinti, kad net nuo laiptų „skridau“ paskui ją, nors globėjai net vartelius ant laiptų buvo padarę. Bet man jie – ne kliūtis. Tiesa, dar su vištom lauke norėjau susipažinti, tai jos manęs irgi nesuprato. Gavau barti, kam aš tokia draugiška su visais ir noriu artimiau susipažinti – apuostyti ir palaižyti.“

Tikriausiai, jau supratote, kad Adėja – itin smalsus ir bendraujantis šuo. Sunkiai įmanoma, kad atsirastų namai/globa, kur nebūtų kitų gyvūnų, bet gal yra žmonių, kurie galėtų Adėjai pasiūlyti atskirą kambarėlį ar turėtų augintinių, kurie būtų draugiški kitų gyvūnų atžvilgiu?

Skambinkite, tarsimės, svarstysime visus įmanomus ir neįmanomus variantus tel. 8 602 63 641 (VŠĮ „Kaimo grandinė“, Vilnius).