Tas pats buvo vakar. Ilgametė Europos šalių prievartautoja, Ukrainos agresorė Rusija „Eurovizijos“ scenoje uždainuoja dainą su tokiais žodžiais:

„Praying for peace and healing;
I hope we can start again
We believe
We believe in a dream“.

Jei kam atrodo, kad politikos čia nėra, pabandykite atkasti, kaip ši daina buvo parinkta „Eurovizijai“ – jokios nacionalinės atrankos nebuvo, matyt, tik užsakymas iš Kremliaus: „Padainuojam šiemet apie taiką, che che“.

Negirdėjau, bet gal per Antrąjį pasaulinį karą kur nors veikė vokiečių kareivių choras, kuris dainavo daineles apie meilę žydams? Gal turkai kada nors „Eurovizijoje“ buvo patekę su daina, kurioje būtų tekstas: „Kiekvienas armėnas mums draugas, dėl jo padarysime mes viską?“

Pasižiūrėkite į „Eurovizijos“ istoriją – ji gimė 6-ajame dešimtmetyje, kaip viena iš priemonių kovoti su karo pagiriomis. Prieš kelias dienas austrų ambasadorius apie „Euroviziją“ pasakė taip: „Eurovizija“ nuo jos gyvavimo pradžios visada siuntė žinutę apie taiką, savitarpio supratimą ir toleranciją“. Taika, savitarpio supratimas ir tolerancija – kuris iš šių žodžių labiausiai vimdo šiandieninę Rusiją?

Ir tas senas pedofilas, mėšlinais nuo karo batais, ateina į vaikų darželį ir sako – aš būsiu geriausias visų vaikų tėvelis, nes labai myliu vaikus. Dainuoti apie taiką prieš 200 mln. auditoriją, kai tuo pačiu metu esi užpuolusi ir okupavusi kelių kaimynių žemes?

O per savo balsų paskyrimą prisistato kaip „Mother Russia“. Kieno mama? Sovietinių vaikų, kuriuos ji vis dar prievartauja, ar visos Europos? Tokia neblogai asociali mamytė būtų, nekeista, kad paskutinis vaikas iš jos namų pabėgo prieš daugiau nei 20 metų.

Jei kas nors siūlote atskirti muziką nuo politikos, pasižiūrėkite, kaip to nepadarė Rusija – tokio politinio pasityčiojimo projekto „Eurovizijoje“ turbūt seniai nebuvo. Ačiū Švedijai, kad jos dėka neturime didžiausio „Eurovizijos“ projekto fiasko turbūt per visą jos istoriją. Ir ačiū Lietuvos nacionalinei komisijai, kuri rusų dainą nuleido į kanalizaciją – kad ir kokia ji graži kam nors būtų, bet kai pedofilas gieda „Myliu vaikučius“, tik akliems arba neturintiems vaikų tai galėtų būti gražu.

Ir desertui – kelios žinutės, kaip apie taiką giedanti Rusija čiulba „Twitter“, kai dainų konkursėlyje gauna nulį taškų.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9550)