Tikrai nesu iš tų išlepintų, turtingų moterų. Gyvenime mačiau visko: ir nepriteklių, ir džiaugsmą, ir skausmą, ir nežinojimą... Tačiau visuomet tvirtai žinojau, kad orumas ir pagarba sau bei aplinkiniams yra didelė vertybė. Kas bebūtų ir kur bebūčiau.

Tai štai: turėjome su vyru gana prasmingą šventę, kurios metu gavome dovanų kuponą į vieną viešbutį bei SPA, esantį Druskininkuose. Apsidžiaugėme, nes kažkur išvykti auginant atžalas sekasi sunkiai, todėl po ilgų planų palikome vaikus krikšto tėvams ir išvažiavome. Turėjome ir Druskininkų vandens parko kuponus, todėl išvyka turėjo būti išties maloni. Kadangi kartą tame vandens parke jau teko lankytis (išskyrus pirčių erdvę), tikrai norėjosi ten pabūti bei atsipalaiduoti... O kur dar SPA procedūros kitą dieną..

Ka gi, mes jau Druskininkuose... Pirmiausia užsiregistravome viešbutyje. Pirmas aukštas paliko išties neblogą įspūdį. Šis viešbutis, panašu, yra vienas seniausių šiame mieste, be to, gerai žinomas, todėl tikėjomės tikrai artimos namams aplinkos. Bet... Visai kas kita pasitiko užėjus į viešbučio kambarį... Kiliminė danga tikrai labai purvina (nors ir išsiurbta), vietoj raudonos – beveik pilka, sienos apdaužytos ir purvinos... Na, bet kas čia žino, gal sunkus metas, nėra už ką daryti remonto...

Toleruojame, juk dovanotam arkliui į dantis nežiūrima... Pradedame krautis daiktus, vyras įjungia televizorių, aš einų į vonios kambarį plautis rankų... Keista, bet WC dangtis sulūžęs (gal nematė), muilo nerasta (po to atradau šiek tiek likusio skysto muilo), tualetinis popierius taip pat likęs po prieš tai besisvečiavusių (greičiausia, kad labai taupo..)... Na, gerai, bent jau švaru.... Grįžtu į kambarį, o ten kažkokie veidai ir sniegas... Televizoriuje... Supratome, kad nieko pasižiūrėti nepavyks..

Pagaliau mes vandens parke... Ten malonu ir šilta. Viskas kaip ir praėjusį kartą. Kadangi šįkart atvykome be vaikų, iškart keliaujame į pirčių erdvę... Na, iš pradžių viskas gerai... Renkamės, į kurią čia užėjus... Susirandame, pasėdime joje kokias dešimt minučių... Po to keliaujame toliau, juk laiko ne per daug, o išbandyti norisi viską.... Prie vienos ar kitos pirties vyksta kažkokios nudistų programos, todėl ten neiname. Mes, kaip dauguma buvusiųjų bendroje zonoje pirmajame aukšte, su drabužiais (maudymuisi, žinoma, skirtais) esame ir nė neketiname jų nusivilkti...

Einame toliau, o ten vis didėja lengvas pyktis... Tikrai, oi, ne, tikrai nesu sustabarėjusi, besivaržanti ar apaugusi stereotipais moterytė, bet tokie vaizdai mane šokiruoja ir tam tikra prasme kelia šleikštulį... Aplink pilna nuogų žmonių. Burbulinėse voniose, ant gultų, muzikos baseinuose, pirtyse, net ant kėdžių prie vandens baro sėdi kaip Dievulis sutvėrė... Vienu metu pagalvojau, kad kažkaip panašiai turėtų atrodyti tie vadinami svingerių vakarėliai... Man nė nekyla noras lipti su jais į tas burbuliuojančias vonias, nes, atsiprašant, nė nežinau, ar jis tualete prieš tai padoriai nusivalė užpakalį (nepykite, bet kelnaitės bent jau nuo to minimaliai saugo). Na, bet ką, galvoju, gal čia aš tokia viena balta varna. Tačiau matau, kad vyrui vaizdelis irgi ne itin patinka, o ir tie, kurie su maudymosi kostiumais, taip pat nėra sužavėti... Ką padarysi, jei išsirengę čia dauguma, tai pirčių erdvę kol kas paliekame, nes galbūt mes kažko nežinome, galbūt čia nudistų valandos...

Pabūname bendroje erdvėje ir prieš išeidami mėginame laimę dar kartą rasti vieną pirtį. Viltis, kad pataikėme tiesiog į nudistų valandas ir jos jau baigėsi, vis dar šmėžuoja mintyse... Tačiau niekas nepasikeitė, be to, pirtyse tokių Adomėlių ir Ievučių dar daugiau... Surandame pirtį, kurioje nieko nėra, pabūname ten likusį laiką ir einame laukan...

O ten dar geriau: bendroje rūbinėje gerai įkaušęs vyrukas ne tik paprašo mano telefono numerio, bet ir tiesiog pareiškia, kad jis rengsis tiesiog prie manęs.  Jei vyras tuo metu būtų stovėjęs šalia, be incidento nebebūtume apsiėję... Soriukas, jei kažką supykdys, bet tai ne tik nemalonu, tai nehigieniška, „chamiška“, tai nesąžininga visų kitų taip nesielgiančių žmonių atžvilgiu.

Nuo mažens žinojau ir mane mokė, kad žmogus yra toks, koks yra, todėl toleruoju įvairias pakraipas, įvairius žmones, spalvas, suprantu, kad dauguma nesame tobuli, bet žiūrėti į dešimčių vyrų „pasididžiavimus“, krūtis, gulinčias ant pilvo ar tiesiog pleistrą, užklijuotą ant užpakalio, yra labai nemalonu... Prašom, būkite laisvi, lepinkitės nuogi ir rodykite savo kūnus, bet ar būtinai visiems?

Iš vandens parko išėjome turbūt visiems laikams. Grįžome į viešbutį, atsigulėme miegoti... A, galvoju, bent jau čiužinys patogus ir geras.... Tik patalynė suplyšusi... Tačiau po visko tai jau nebeerzino. Nepaisant tokiu „nuotykių“, gavome labai skanius ir sočius pusryčius, pasijuokėme ryte iki soties, kad bent jau turėsime ką prisiminti... Tądien jau be jokių SPA kuo greičiau išvykome namo.

Dabar tikrai žinau: daugiau kelionių į Druskininkus nebus. Ir mano artimieji, ketinę vykti į Druskininkų vandens parką, išgirdę mūsų nuotykius, šios minties atsisakė. Mano nuomone, turi būti tam tikros ribos, pagarba, supratimas. Apskritai, kartais atrodo, kad kuo toliau, tuo labiau turime toleruoti visas galimas mažumas, jie tampa galintys viską... Bet ar jie gerbia mus, kurie elgiasi kaip dauguma žmonių? (...) Tai ne laisvė. Mano nuomone, tai moralės nepaisymas, absoliutus gėdos jausmo neturėjimas ir tikrai šioks toks nuokrypis nuo normos.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

DELFI komentarą apie pirtyse buvusius nudistus davė Pirčių skyriaus vedėjas Gintaras Kerpakis. Jis nurodė, kad pirtyse visada yra rekomenduojama nedėvėti drabužių – tai nurodoma ir taisyklėse.

„Tai yra dėl sveikatos, dėl higienos. Kitas dalykas, į pirčių kompleksą žmonės yra įleidžiami tik nuo 18-os metų ir visur yra ženkliukai, kad rekomenduojama būti be drabužių“,– sakė G. Kerpakis.

Pasak pašnekovo, skaitytoja pateko į jau kelerius metus vykstantį specialių renginį nudistams. „Kiekvieno mėnesio paskutinį penktadienį yra rengiami nuogalių vakarai (jau keletą metų), būna 100-150 žmonių, prie jų prisideda ir kiti lankytojai ir tai vyksta nuo 18 val. iki 23 val. vakaro. Jiems yra papildomos progamos. Visa ši informacija yra internete, mūsų tinklapyje, taip pat prieš perkant bilietus prie kasų yra plakatėliai, kuriuose informuojama apie renginį.“

G. Kerpakis nurodė, kad šių vakarų metu klientams nėra nurodoma nusirengti, jei jie to nenori.

Tuo metu pirtyje esančioje kavinėje nuogam pasirodyti negalima.

Komentarą taip pat pateikė UAB „Druskininkų sveikatinimo ir poilsio centras AQUA“ marketingo ir pardavimų vadovė Jūratė Vaitkevičiūtė:

„Pagal Druskininkų vandens parko taisyklių 61 punktą ([1] 61. Vandens pramogų komplekse privaloma būti su maudymosi apranga (ne ilgesne nei iki kelių), pirčių erdvėje galima būti ir be maudymosi aprangos, t.y. nuogiems.) pirčių erdvėje galima būti nuogiems bet kuriuo pirčių erdvės darbo metu. Šis punktas galioja nuo vandens parko atidarymo pradžios, būtent todėl pirčių erdvė skirta tik asmenims, sulaukusiems 18 metų. Pirčių erdvėje yra apie tai informuojantys  ženklai bei informacija raštu 4 kalbomis (prisegu nuotraukas). Savaitgalio dienomis pirtyse vyksta 5 pirčių programos ISIDOS pirtyje, skirtos tik nuogiems asmenims, darbo dienomis tokia programa vyksta viena. Informacija apie tai taip pat pateikiama ir internete, ir pačiame parke, ir informaciniuose leidiniuose.

2008 m. vandens parko pirčių erdvėje, skirtoje tik suaugusiems, pradėjome organizuoti nuogalių vakarus. Nuo 2010 m. nuogalių vakarai tapo tradicija ir jie vyksta rugsėjo – birželio mėnesių paskutiniais penktadieniais vakarinėmis darbo valandomis (konkrečiai šiais metais nuo 19 iki 23 val.). Apie juos yra skelbiama tiek mūsų internetiniame puslapyje, tiek mūsų „Facebook“ paskyroje, tiek pačiame vandens parke. Prie įėjimo į pirčių erdvę yra didžiulis plakatas, skelbiantis kad pas mus vyksta nuogalių vakarai. Pačių nuogalių vakarų metu mes pirčių erdvėje papildomai iškabiname A3 ir A4 formato informacinius skelbimus keliomis kalbomis, kad vyksta nuogalių vakaras ir kokios papildomos programos nuogaliams yra atliekamos. Be to, prie įėjimo kasų yra padedami informaciniai lapeliai su pirčių programomis, kuriuos tiek nuogalius, tiek lankytojas, ketinantis būti su maudymosi kostiumu, gali pasiimti.

Pirčių erdvėje yra 20 skirtingų pirčių, pirčių programos nuogaliams paprastai atliekamos 3-4 pirtyse (kovo 27 d. buvo atliekamos GRANDE, AIDA, SHAHRIZADA pirtyse), sūkurinių vonių yra aštuonios, todėl lankytojams su maudymosi kostiumais yra galimybė pasirinkti ir nebūti kartu su nuogaliais vienoje pirtyje/sūkurinėje vonioje.

Nuogalių vakarų per metus būna dešimt, visomis kitomis 355 dienomis per metus pirčių erdvėje taip pat pasitaiko nuogalių, tačiau kol kas tai nėra masinis reiškinys.

Tikimės, kad mūsų lankytojų abi pusės – ir nuogaliai, ir asmenys su maudymosi kostiumais – bus tolerantiškesni ir pagarbesni vieni kitiems bei pasirinks tokį poilsio laiką ir pirčių erdvės vietą, kad išvyka į Druskininkus išliktų atmintyje ne kaip slogus, o malonus prisiminimas.“  

DELFI primena, kad viešbutis, apie kurį rašo skaitytoja, neturėtų būti siejamas su vandens parko kompleksu, nes skaitytoja konkretaus įstaigos, kur apsistojo, pavadinimo neįvardino.