Tęstinio projekto organizatoriai menotyrininkė Julija Dailidėnaitė ir tapytojas Vilmantas Marcinkevičius tapo savotiškais jaunosios menininkų kartos globėjais, o pats projektas – naujosios tapybos istorijos metraštininku.

Pagrindinis šio projekto tikslas – pristatyti perspektyviausius ir ryškiausius jaunosios kartos tapytojus, sudaryti galimybę visuomenei susipažinti su jaunųjų menininkų kūryba, o tikslinei auditorijai Lietuvoje ir užsienyje – meno kolekcininkams, meno vadybininkams ir kuratoriams – atrasti naujus talentus Baltijos šalyse.

Šis projektas orientuotas į visų sričių menininkus iki 30 m., turinčius (ar beįgyjančius) meninį išsilavinimą. Amžiaus riba pasirinkta sąmoningai.

Siekiama pristatyti pačius jauniausius menininkus, kurie ką tik baigę (ar yra bebaigią) aukštąsias mokyklas, nedrįsta pasirodyti viešai.

Šis projektas yra atrankinio pobūdžio paroda, kurioje skatinami dalyvauti jaunieji kūrėjai iš Lietuvos, Latvijos ir Estijos. Pateiktos paraiškos yra svarstomos kompetetingos komisijos, kuri, anoniminio reitingavimo principu, atrenka penkiolikos gabiausių ir individualiausių menininkų darbus į konkurso finalinę parodą, po kurios paaiškėja didžiojo ir dviejų paskatinamųjų prizų laimėtojai.

Jus, mieli DELFI skaitytojai, kviečiame balsuoti ir rinkti Publikos prizo laimėtoją, kuriam atiteks specialus DELFI prizas. Balsavimas vyksta iki spalio 23 dienos vakaro.


Projekto „Jaunojo tapytojo prizas“ renginiai 2014 metais:

2014-09-24 – 2014-10-19 Jaunojo tapytojo prizas paroda. Šiuolaikinio meno centras, Vokiečių g. 2, Vilnius.
2014-10-24, 18:00val Apdovanojimai / The Award Evening. Lietuvos dailininkų sąjungos galerija, Vokiečių g. 2, Vilnius.

2014-10-25, 15:00 val - „Morandi's Window: The Place of the Contemporary Artist". Meno kritiko Barry Schwabsky paskaita apie šiuolaikinę tapybą (paskaita vyks anglų kalba). Nacionalinė dailės galerija, Konstitucijos pr.22, Vilnius.

2014-10-24 – 2014-10-31 Jaunojo tapytojo prizas 2014 finalininkų paroda. Lietuvos dailininkų sąjungos galerija, Vokiečių g. 4, Vilnius. 

Projekto „Jaunojo tapytojo prizas“ mecenatai:
Dali Van Rooij Rakutyte, Mindaugas Raila, Nicolas Ortiz šeima, Lewben Art Foundation ir Modernaus meno centras.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)