Tokį laimikį jis pasakoja aptikęs Gedžiūnų miške, Pakruojo r. Vyras sakė čia grybavęs pirmą kartą, o toks ypatingas grybas – taip pat pirmą kartą rastas. Tiesa, pašnekovas patikino, kad ant didžiojo grybo išaugęs mažasis – daug silpnesnis, gležnas, tačiau apie grybai sveiki ir valgomi.

Rolandas sakė, kad iš viso per pusvalandį rado 201 baravyką.

Gamtos tyrimų centro Mikologijos laboratorijos vadovė Jurga Motiejūnaitė paaiškino, kad toks reiškinys yra „normalus nenormalumas“ – kažkuriuo momentu, vystantis vaisiakūniui sutriko grybo fiziologija ir susiformavo antras vaisiakūnis.

„Tokių dalykų pasitaiko neretai, tik dažniau jie ne tokie efektingi: pavyzdžiui, gali išsišakoti kotas ir užauginti dvi kepurėles, arba gali būti du kotai ir susiliejusi į vieną kepurėlė. Sutrikimus gali sukelti grybo fermentų pokyčiai, kartais aplinkos faktoriai, pavyzdžiui staigi trumpalaikė sausra“, – paaiškino specialistė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)