Jau peržvelgiant klubo vakarėlių skelbimus krito į akis, kad niekur nėra paskelbta įėjimo į klubą kaina. Žmonės, paklausę, kiek kainuos įėjimas, sulaukė komentaro „litais ar eurais pasakyt?“. Kaip parodė tolesnė patirtis, kaina buvo ne vienintelis nuslėptas dalykas.

Siurprizai prasidėjo mums dar neperžengus klubo slenksčio. Vienuoliktą valandą vakaro, susirinkus nemažam kiekiui žmonių, kuriems buvo žadamas nemokamas įėjimas iki 24 valandos, kelią pastojo apsauga pareikšdama, kad dėl viduje vykstančio uždaro vakaro iki pusės dvylikos lankytojai įleidžiami nebus. „Lietingais rudens vakarais, vieta prie ŠMC su dideliu stogu – puiki geografinė padėtis įstaigai, neperspėjančiai savo svečių apie pakitimus programoje“, – pagalvojau, slėpdamasi nuo lietaus, kartu su nežinojusia apie vėlyvą įleidimą į klubą pasipuošusia minia.

Pagaliau, tik pradėjus įleidinėti į klubą, lankytojai susidūrė su kita staigmena: laikrodžiui dar neišmušus vidurnakčio, iš visų lankytojų buvo reikalaujamas mokestis už įėjimą. Žmonės, besistengiantys ramiai išsiaiškinti susiklosčiusią padėtį, buvo mandagiai prašomi išeiti. Toks elgesys buvo bandomas argumentuoti tuo, kad „įėjimas į klubą nemokamai – tik pirmajam laimingajam 50-tukui, kuris jau yra klube.“ Kyla klausimas: nuo kada uždarų vakarėlių nariai yra įskaičiuojami į standartinių klubo lankytojų tarpą? Matyt nuo tada, kai taip tapo finansiškai patogiau. Kam tesėti pažadus, duotus žmonėms su tikslu juos privilioti, jei uždaro vakarėlio dėka klube ir be jų jau yra pakankamai klientų... Be to, čia būtina pridurti, kad šeštadienį nemokamas įėjimas buvo pažadėtas VISIEMS svečiams, įėjusiems iki vidurnakčio.

Ką gi, po šio nesusipratimo suintriguoti dar labiau, užėjome vidun. Prieš akis iškilo toks vaizdas: didžiąją pirmojo aukšto dalį užimantys staliukai su minkštomis sėdynėmis buvo užrakinti su užrašu „rezervuota“ ir bemaž visi liko laisvi visą vakarą, paliekant didžiulę minią lankytojų stovėti, kur papuolė. Be to, „didžiausiame Vilniaus senamiestyje“ šokių klube pragariškai siauros šokių aikštelės dėka publika galėjo atrasti savyje iki tol nematytų talentų – viename kvadratiniame metre gebėti šokti po tris vienu metu, kas suteikė ypatingo intymumo bešokant. Šį šokių aikštelės trūkumą (o gal privalumą?) kompensavo visą vakarą laisvi, bet neprieinami staliukai su prabangiomis, minkštomis sėdynėmis – sofutėmis, užimantys didelę pirmo aukšto dalį.

Vietoje žadamo „antro aukšto“ pamatėme... balkoną – terasą, kurioje yra įrengtas papildomas baras. Tiesa, ten lankytojai įleidžiami nebuvo, todėl įvertinti jo neturėjome galimybės. Tačiau turėjome puikią galimybę įvertinti barą, įsikūrusį pirmajame aukšte. Personalas malonus, greitas ir dėmesingas, už ką atskiras ačiū ten dirbantiems žmonėms. Tiesa, klubo kortelių, kurias buvo žadėta visą vakarą dalinti VISIEMS klubo svečiams ir su kuriomis priklausė 50 proc. nuolaida bare, nei mes, nei, kiek žinau, dauguma klubo lankytojų akyse nematė.

Didelis šios vietos privalumas yra pritrenkiančiai gera muzika, LED ekranas ir spalvų bei šviesų žaismas, užvedantys publiką ir suteikiantys ypatingą atmosferą šokių aikštelėje. Tačiau nepaisant visų klubo privalumų (kurie sugadinto pirmo įspūdžio fone tapo nepastebimais), aplinkui buvo girdėti lankytojų komentarus – „Daug reklamos, o tolko jokio“, „totali nesąmonė“ ir panašius.

Kokia nauda iš prabangių „detalių“, jeigu trūksta pagrindo – elementarios pagarbos publikai, kuri yra apgaudinėjama siekiant pasipelnyti? Prispjovus kad ir į auksinį kibirą, niekas nenorės gerti iš jo vandens. O pirmojo įspūdžio neįmanoma padaryti dukart. Labai tikiuosi bent iki senatvės sulaukti to stebuklo, kai mūsų šalyje prioritetu taps santykiai su klientu ir abipusė pagarba, o ne eilinė proga pigiai pasipelnyti. Tik gaila, kad tada klubai manęs, tikriausiai, jau nebedomins.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

DELFI susisiekus su „Grand club“ administracija, telefonu atsiliepusi darbuotoja sutiko atsakyti į skaitytojos išdėstytą kritiką.

Pasak klubo atstovų, penktadienį klubo lankytojai buvo įleidžiami maždaug nuo 22 val., vėluota buvo gal 10 ar 15 min. Kitą klubo atidarymo vakarą – šeštadienį – iki 23 val. vyko uždaras vakaras, po kurio lankytojai buvo įleidžiami į klubą.

Klubo administracijoje buvo nurodyta, kad informacija, jog penktadienį nemokamai įleisti bus pirmi 50 lankytojų, buvo skelbta, o šeštadienį nemokamai iki 24 val. buvo įleidžiami visi lankytojai.

Pasak klubo atstovų, staliukai buvo rezervuoti juos užsirezervavusiems žmonėms, o rezervacija laikyta iki 1 val. nakties – klubas neatsako už tai, kad kai kurie lankytojai, rezervavę staliukus, neatvyko. Pašnekovės teigimu, šokių aikštelėje spūstis galėjusi susidaryti dėl didelio lankytojų skaičiaus atidarymo vakarą. Ji nurodė, kad klubo nuolaidų kortelės buvo dalijamos – tai daryta nuo 23 val. apšviestame stende šalia klubo administracijos.

Pašnekovė sakė, jog klubo atidarymas susilaukė daug teigiamų atsiliepimų – nusiskundimai gauti tik dėl eilių, kurios susidarė dėl gausaus lankytojų skaičiaus.