Remiantis „Glassdoor“ parengta ataskaita, Europos miestas, kuriame būsto nuoma brangiausia, yra Londonas, o tai reiškia, kad šio miesto gyventojams didžiausią pajamų dalį tenka skirti stogui virš galvos apmokėti, rašo „The Independent“.

„Glassdoor“ gyvenimo lygio indeksas atspindi pajamų ir pinigų, skirtingose šalyse skiriamų standartiniam prekių ir paslaugų krepšeliui, santykį. Į šią prekių ir paslaugų kategoriją patenka maisto prekės, restoranai, transportas, komunalinės paslaugos ir būsto nuoma.

Nors Londonas – neginčijamas lyderis, vis tik būrelis kitų Europos miestų ne ką nuo jo teatsilieka.

Štai Europos miestų, kuriuose gyventi brangiausia, sąrašas.

Amsterdamas

Nyderlandų sostinė, viena populiariausių vietų gyventi šioje šalyje, kultūrinis, finansinis ir švietimo centras. Deja, dėl šio miesto patrauklumo kainos čia tikrai ne pačios mažiausios, todėl šiame mieste gyventi yra ganėtinai brangu.

Helsinkis

Vienas brangiausių miestų gyventi vertinant visas kategorijas, tačiau balansą padeda išlaikyti dideli čia mokami atlyginimai.

Stokholmas

Švedija vadinama viena aukščiausius gyvenimo standartus užtikrinančių šalių Europoje. Lyginant su gaunamomis pajamomis, prekių ir paslaugų (maisto, transporto ir nuomos) kainos nėra didelės.

Dublinas

Airijos sostinė gali pasigirti didžiausiu atlyginimų vidurkiu visoje Europoje. Vis tik tenka pripažinti, kad būsto, transporto ir būtiniausių prekių kainos čia taipogi nėra mažos.

Paryžius

Metiniai Prancūzijos sostinėje mokami atlyginimai palyginti vidutiniški ir atsiduria šeštoje vietoje nuo galo pagal atlyginimų vidurkio rodiklį, rengiamą taip pat „Glassdoor“, kai vertinama visa Prancūzija. Visgi nekilnojamojo turto kainos šios šalies sostinėje išskirtinai didelės, todėl Paryžius pelnytai vadinamas vienu brangiausių Europos miestų, vertinant gyvenimo kaštus.

Kopenhaga

Danijos kultūrinė, ekonominė ir valdžios sostinė, miestas, kuriame bazinės gyvenimo išlaidos itin didelės.

Bergenas

Norvegijos pakrantės miestas, apsuptas kalnų ir fiordų, kuriame pagrindinės gyvenimui būtinos išlaidos didesnės nei Los Andžele.

Oslas

Norvegijos sostinėje atlyginimai vieni didžiausių visoje Europoje. Tiesa, čia brangu viskas, pradedant maisto prekėmis ir baigiant komunalinių paslaugų įkainiais. Net ir išlaidos transportui gerokai patuština šio miesto gyventojų kišenes.

Londonas

Jungtinės Karalystės (JK) sostinėje būstų nuomos kainos didžiausios visoje Europoje, o kadangi atlyginimų vidurkis toli gražu nėra įspūdingas, Londono gyventojams tenka nemažą uždirbamų pinigų dalį kiekvieną mėnesį pakloti už stogą virš galvos.

Ciurichas

Vienas iš Šveicarijos finansinių centrų, dar garsėjantis itin didelėmis transporto, apgyvendinimo ir komunalinių paslaugų kainomis.

Ženeva

Šveicarijos miestas, kuriame gyventi 3 proc. brangiau nei Niujorke. Žinoma, vertėtų nepamiršti ir fakto, kad šio miesto gyventojų pajamos vienos didžiausių visoje Europoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (40)