110
Kitas

9. Rio de Žaneiro favelos (Brazilija)

10. Cité-Soleil, Port au Prince (Haitis)

Haityje esančio Port au Prince pakraštyje įsikūręs Cité-Soleil („Saulės miestas“) - bjaurus gaujų valdomas lūšnynas. Visą Cite Soleil sudaro lūšnelės, čia nėra nuotekų sistemos. Šiukšlės ir ekskrementai guli užsistovėjusiose, uodų apniktose balose.
Choleros auka Cite Soleil, Port-au-Prince

Čia viešpatauja AIDS, o gyvenimo trukmė siekia vos 50 metų. Čia nėra policijos pajėgų, tad metų metus gatves valdo žiaurūs narkotikų baronai ir pagrobėjai. Pasak Raudonojo kryžiaus, „vargingas Cité-Soleil miestelis yra visų Haičio visuomenės blogybių mikrovisata: endeminė bedarbystė, neraštingumas, neegzistuojančios viešos paslaugos, antisanitarinės sąlygos, nevaldomi nusikaltimai ir ginkluotas smurtas“.

2004 metais Jungtinės Tautos dislokavo tūkstančius karių į Cité-Soleil, kur jie dalyvavo begalėje susirėmimų su gaujomis. Šioks toks tvarkos pojūtis buvo atkurtas, tačiau vis tiek ši vieta yra smurto kalvė.
Cite Soleil, Port-au-Prince

Šiandien visi, norintys patekti į lūšnynus, turi praeiti pro ginkluotą JT patikros punktą. 2010 metais Cité-Soleil puikiai atlaikė Haitį niokojantį žemės drebėjimą, nes daugelis jų statinių tebestovi, tačiau nukentėjo netoliese esantis Nacionalinis kalėjimas, iš kurio pabėgo ir chaosą sukėlė 3000 pavojingų kalinių.

Jie grįžo į Cité-Soleil keršyti, važinėjo motociklais su paruoštais naudoti ginklais. Jie sudegino visus jų suėmimo įrašus ir atsiėmė lūšnynus, paversdami vien prisiminimais tą progresą, už kurį vietiniai gyventojai galėjo būti dėkingi Junginėms Tautoms.

110
Kitas

9. Rio de Žaneiro favelos (Brazilija)