Skaistę visada traukė šeimos pedagogika ir teisė, bet baigdama mokyklą susidomėjo su sportu susijusiomis studijomis. Netikėtai vienoje Nyderlandų švietimui skirtoje interneto svetainėje mergina pamatė, kad kartu su šios šalies aukštąja mokykla Lietuvos sporto universitetas siūlo PAL programą gimtoje šalyje, ir neabejodama ją pasirinko.

Ši išskirtinė Lietuvoje studijų programa, kurią LSU parengė su penkiomis Europos aukštosiomis mokyklomis, vykdoma anglų kalba. Programą įgyvendina ir Hanzos taikomųjų mokslų universitetas (Olandija), Rio Maior sporto institutas (Portugalija), Pietų Danijos universitetas (Danija), Romos universitetas „Foro Italico“ (Italija) bei Madeiros universitetas (Madeira).

S. Kiršytė išnaudojo visas LSU teikiamas galimybes dalį studijų praleisti užsienio universitetuose. „Pirmiausia išvykau į Portugalijoje esantį Rio Maior sporto universitetą, kuriame mokiausi pusmetį. Vėliau, pasinaudojusi Erasmus+ mobilumo programa, išvykau į Vusterio universitetą Jungtinėje Karalystėje, kuriame įgijau itin naudingų žinių, susipažinau su daugybe įdomių dėstytojų ir studentų. Šis universitetas įkvėpė mane dar aktyviau domėtis sveikatinimu, ypač klinikinės mitybos metodika, kuri buvo ypač išsamiai dėstoma ir kurią dabar su malonumu praktikuoju“, – įspūdžiais apie užsienyje įgytas žinias dalijosi LSU studentė.

Neseniai Skaistė grįžo iš Hanzos taikomųjų mokslų universiteto (Olandija), kuriame savaitę dalyvavo intensyviuose praktiniuose ir teoriniuose mokymuose.

Paklausta, ar LSU ir užsienio universitetuose įgytas žinias jau teko pritaikyti praktiškai, mergina užsiminė, kad pirmoji ir turbūt sunkiausia praktika buvo padėti artimiesiems ir draugams.

Šiuo metu Skaistė aktyviai dalyvauja mokslinėje veikloje, atlieka tyrimus ir dirba sporto klube, kuris įsikūręs jos gimtajame miestelyje. LSU studentė labai džiaugiasi matydama, kad jos gimtinėje bendruomenės tampa fiziškai aktyvesnės. „Labai smagu matyti, kad Naujojoje Akmenėje žmonės vis dažniau įsitraukia į aktyvias veiklas ir noriai dalyvauja nemokamuose šiaurietiškojo ėjimo ir jogos užsiėmimuose, o vaikai nemokamai lanko sporto centrus!”– teigia LSU studentė S. Kiršytė.

Kol kas Skaistė atidės ir savo verslo idėją – įkurti sporto ir sveikatingumo klubą. Apgynusi bakalauro darbą apie miego trūkumo įtaką streso hormonams, rimtai galvoja apie tolesnes magistrantūros studijas. „Sveikatinimo srityje yra labai daug metodikų, kurias reikia puikiai išmanyti. Manau, kad taptum kompetentingu sveikos gyvensenos specialistu, labai svarbu sukaupti daug žinių, kurių suteikia aukštasis mokslas“, – studijų universitete svarbą pabrėžė Skaistė.

LSU ryšių su visuomene skyriaus informacija.

Užsakymo nr.: PT_74762686