Kai nepriklausomas atstovas patvirtina, kad rekordas pasiektas, rekordų knygos oficialiai perrašomos. Atsiradus LEGO kaladėlėms, jos pasitarnavo ne tik kaip vaikų ugdymo priemonė, bet ir kaip būdas rekordams pasiekti.

Norėtume pristatyti keletą įdomių rekordų, pasiektų kLEGO konstruktoriaus kaladėles.

Aukščiausias bokštas

2016 m. birželį, Legoland pramogų parke Gunzburge, Vokietijoje, vietos darbuotojai pastatė patį aukščiausią bokštą iš LEGO kaladėlių. Jo aukštis – 35 metrai ir 47 centimetrai. Prieš tai rekordas priklausė kitam bokštui, 2015 m. pastatytame Milane, Italijoje. Akivaizdu, kad artimiausiu metu galime išgirsti pranešimų apie naujausius bandymus pagerinti šį rekordą.

Ilgiausia gyvatė

Pabandykite spėti, kokia gyvatė pati ilgiausia pasaulyje. Jei skaičiuosime ir žaislines gyvates, tai Malaizijoje pastatytai LEGO gyvatei nebus lygių – net 318 metrų ilgio. Legoland Malaysia pramogų centre visi norintys galėjo padėti surinkti ilgiausią gyvatę. Kiekviena grupė turėjo padaryti tam tikrų išmatavimų žiedą iš LEGO kaladėlių. Vėliau jie visi buvo sujungti į ilgą gyvatę ir tokiu būdu pasaulyje nustebino ne vieną konstruktorių gerbėją.

Didžiausias paveikslas

Jei LEGO kaladėles dėtume vieną ant kitos ir paguldytume ant žemės, galima padaryti visai neblogą paveikslėlį. Jis išeitų truputėlį kampuotas, tačiau įdomus ir galbūt net meniškas. Vienos Anglijos mokyklos mokiniai griebėsi šio iššūkio ir jiems pavyko padaryti patį didžiausią LEGO paveikslą. Jo plotas įspūdingas - net 250 kvadratinių metrų. Tiesa, buvo panaudota 1,263,801 kaladėlė.

Didžiausias LEGO automobilis

LEGO modeliukai yra tikrai įspūdingi, tačiau ar iš jų galima padaryti tikro dydžio superautomobilį? Pasirodo, kad įmanoma.

LEGO gamyklos dizaineriai brėžinius kūrė 15000 valandų, o realaus dydžio automobiliuko modeliui sudėti prireikė net 4000 valandų. Po viso šio kolosalaus darbo, pasaulį išvydo realaus automobilio dydžio modeliukas iš mažų kaladėlių. Modelis buvo 4,72 metro ilgio ir 2,28 metrų pločio bei 1,24 metrų aukščio. Jis svėrė daugiu nei toną.

Ilgiausias laivas

LEGO padeda pasiekti rekordų ir komerciniais tikslais. Štai ilgiausias pasaulyje LEGO laivo modelis buvo sukurtas Danijoje 2016 metais. JUBILEE DFDS laivas yra 12,035 metro ilgio ir 1,67 metro pločio. Jo svoris – trys tonos, todėl laivas buvo patalpintas vilkiko puspriekabėje, kad jį būtų galima nesunkiai transportuoti iš vienos vietos į kitą. Šis laivas buvo pastatytas keltų kompanijos DFDS 150 metų jubiliejui paminėti. Nors tai ir komercinis renginys, tačiau Pasaulio rekordas buvo užfiksuotas.

Ilgiausias traukinys iš LEGO

2011 metais Prancūzijoje LEGO entuziastai sukonstravo ilgiausią pasaulyje LEGO traukinuką. Jis buvo padarytas iš 151 vagono. Traukinukas važiavo pats, jį traukė 7 iš LEGO pagaminti lokomotyvai su 10 variklių. Traukinukas riedėjo iš LEGO sukonstruotais bėgiais.

Beje, bėgių iš LEGO pasaulio rekordas yra 4000,25 metro ir jis priklauso Henrik Ludvigsen ir jo komandai iš Danijos. Šis traukinukas važiavo labai lėtai. Greičiausias pasaulyje LEGO traukinys važiavo 29,99 km/h greičiu. Tokį traukinį sukonstravo Bastianas Dauny iš Prancūzijos 2015 metais.

Brangiausia LEGO kaladėlė

Kiek kainuoja viena LEGO kaladėlė? Keletą centų, ne daugiau. Tačiau pasaulyje buvo parduota viena LEGO kaladėlė už 14 449,99 dolerio. Ji pagaminta iš gryno aukso (14 karatų) ir sveria 25,65 gramo. Ji buvo sukurta dar 1980 metais ir padovanota kažkuriam kompanijos verslo partneriui kaip padėkos dovana.

Šalia kaladėlės reiktų paminėti ir pačią brangiausią figūrėlę. 19 855,45 JAV dolerio kainuoja iš 14 karatų aukso pagaminta „Žvaigždžių karų“ veikėjo Boba Fetto figūrėlė. Jų pasaulyje yra tik dvi. Įspūdingos sumos, tiesa?

Daugiausiai LEGO rinkinių...

... turi surinkęs amerikietis karininkas Kylas Ugone. Prieš keletą metų užfiksuotas rekordas – 1091 pilnas LEGO rinkinys plius dar 160 nepilnų (kur pamestos viena ar kelios detalės). Kadangi karininko rekordas užfiksuotas dar 2012, galima tik spėti, kad dabar jis turi kur kas daugiau rinkinių savo kolekcijoje, nes per pastaruosius 5 metus jų buvo išleista tikrai daugiau nei 200. Beje, LEGO turi išleidę apie 5000 rinkinių, tad šis rekordas dar gali būti pagerintas.

Kol kas dar nėra aišku, kas turi surinkęs daugiausiai skirtingų LEGO figūrėlių, tačiau žinoma, kad LEGO UK darbuotojai per šešias su puse valandos surinko ir pastatė 35 310 figūrėlių armiją. Tai buvo kariai iš „Žvaigždžių karų“ rinkinių. Šio renginiu norėta surinkti lėšų autistų organizacijai paremti.

Greičiausiai surinktas kosminis laivas

Rubiko kubą surinkti galima per kelias sekundes, tačiau Imperijos laivo modelį iš „Žvaigždžių karų“ serijos surinkti ne taip paprasta. Rinkinyje yra 3000 detalių. Keletą metų iš eilės LEGO gerbėjai bandė surinkti šį gana sudėtingą modelį komandomis iki 10 asmenų. Malboro mieste Masačiusetso valstijoje JAV viename prekybos centre buvo suorganizuotas toks renginys, kurio metu viena grupė surinko šį laivą per 54 minutes ir 21 sekundę. Prieš tai buvęs rekordas pasiektas Vokietijoje – 1 valanda ir 2 minutės.

Užsakymo nr.: PT_74192362