Pasirodo – gali. Kelią tam nutiesia naujosios technologijos, kurios įgalino ne tik žemėlapyje stebėti savo siuntos kelią realiu laiku, bet ir leidžia keisti jos atsiėmimo datą, adresą ar net nukreipti ją į siuntų terminalą.

Kontrolė – į pirkėjo rankas

„Pagrindinis sėkmingos elektroninės komercijos raktažodis – gera apsipirkimo patirtis. Tai reiškia, kad, jeigu tu esi pirkėjas, visi pirkimo etapai (nuo prekės pasirinkimo iki jos pristatymo ar atsiėmimo) tau turi būti patogūs ir aiškūs, o procesai vykti maksimaliai greitai ir sklandžiai.

Tad, galvodami apie pirkėjų poreikius, sukūrėme galimybę žmonėms patiems realiu laiku stebėti siuntos kelią bei kontroliuoti jos pristatymo vietą ir laiką tiesiog internetu. Dabar pirkėjas vienu metu bus ir laisvesnis, ir turės daugiau kontrolės“, – pasakoja „DPD Lietuva“ pardavimų ir rinkodaros vadovas Baltijos šalims Gabrielius Bilevičius.

Stebėti, pakeisti, nukreipti

Jeigu jums siuntą pristato „DPD Lietuva“, į mobilųjį telefoną bei elektroninį paštą gausite žinutę su informacija apie siuntos pristatymo laiką, vienos valandos tikslumu, bei unikalia nuoroda, kuri nukreipia į puslapį manosiunta.lt – čia galima realiu laiku žemėlapyje stebėti savo siuntos kelią.

Tačiau už stebėjimo funkciją svarbesnės yra galimybės pakeisti pristatymo laiką bei nukreipti siuntą kitu adresu. Kita ypač patogi galimybė – nukreipti siuntą į patogiausią „DPD Lietuva“ siuntų tašką ar savitarnos terminalą. Viso Lietuvoje yra beveik 100 „DPD Pickup“ siuntų taškų ir terminalų – siunta ten saugoma visą savaitę, tad neturėtų būti sunku atrasti laiko jos atsiėmimui.

Visas šitas operacijas galima atlikti ir kompiuteriu, ir išmaniuoju telefonu. Tad laukiantieji siuntos apsieis be įtampos dėl kiekvieno dienotvarkės ar planų pokyčio, nes siunta jiems tinkamiausiu metu gali būti patogiausioje vietoje.

„Tyrimai rodo, kad tikslus pristatymo laikas, patogus pirkinio gavimas, atsiėmimas bei grąžinimas – vieni labiausiai rūpinčių dalykų internetu perkantiems Lietuvos ir Europos gyventojams“, – sako G. Bilevičius. Jo manymu, galimybė stebėti siuntos kelią bei keisti jos pristatymo vietą bei datą, sutvirtins gyventojų pasitikėjimą elektronine komercija.

Užsakymo nr.: PT_74192332