Gal kiek nuosekliau ieškoma ES paramos imigrantų krizei spręsti. Nors prisiminus prieš tai buvusius ilgus pasikalbėjimus propagandinėje žiniasklaidoje apie hibridinio karo pavojus ir visiems pamačius, kad tokiam karui net vielos pasienyje neturėjome, nublanksta padarytų darbų įspūdis. Iš esmės dabartiniai valdantieji pasiėmė Vengrijos, anksčiau ir dabar aršiai kaltinamos prorusiškumu, idėjas... Na, bet mes jau prie to pripratome, nes visi, kurie nepritaria valdantiesiems, dirba Rusijai...

Tiesa, yra viena sritis, kurioje valdantiesiems nestinga nuoseklumo ir atkaklumo. Ši sritis – mirties kultūros propagavimas. Mirties kultūra – visa tai, kas mažina tautos gyvastingumą: kova prieš vyro ir moters santykiais paremtą šeimą, skyrybų, surogatinės motinystės skatinimas, senelių numarinimas (t.y., eutanazija), negimusio žmogaus žudymas skatinant abortus ir žudant žmogaus gyvybę, kuri negali pati apsiginti – žmogaus embrioną, siekimas legalizuoti narkotikus ir alkoholį. Kaip reikia nemylėti savo tautos, kad siūlyti tokį kelią.

O didžiausias jų išradimas – Stambulo konvencija, skirta sukelti visuotinį pamišimą, kai kiekvieną dieną žmogus turėtų spręsti apie savo dabartinę lytinę tapatybę, abejodamas savo kūno išvaizda. Tam absoliuti gyventojų dalis nepritaria, na, bet jie gi Putinui dirba. Bažnyčia priešinasi visai šiai beprasmybei, todėl ieškoma būdų, kaip suvaržyti ... religijos laisvę teisinėmis priemonėmis.

Na, o kai kurie įtakingi verslo atstovai, kaip visada, yra pragmatiški ir reikalauja darbo jėgos iš trečiųjų valstybių! Jiems šeimos stiprinimo priemonės, kurių rezultatų greitai nepajausi, nekelia entuziazmo, nes rūpi tik greitas pelnas.

Žvelgiant į ES ruošiamus esamų iššūkių demografinius sprendimo būdus, mums kukliai tylint, kaip pagrindinę priemonę matome siūlymą – imigracijos skatinimą! Mes taip pat kukliai tylime, kai Europos Komisija, akivaizdžiai viršydama savo įgaliojimus, puola Lenkiją, nes nori pasisavinti sau dalį mūsų nacionalinių valstybių Konstitucijose numatytų galių. Bet tai mums nėra labai svarbi problema, juk tai tik Lenkijai rūpi...

Praktiškai jau niekas, be valdančiųjų, neabejoja, kad arogancija, nenoras išklausyti kitaip galvojančių bei išskirtinai žema valdančiųjų kompetencija – realybė, turinti ir ateityje dar daugiau turėsianti liūdnų pasekmių Lietuvai ir jos demokratinei sistemai.

Deja, visa tai akivaizdžiai matyti stebint, kaip kovojama su Covid pandemija. Ar gali kas pasakyti, koks yra konkrečių veiksmų planas bent mėnesiui į priekį? Ar bandėte kada sudėti visų jų komentatorių „pakalbėjimus“ į krūvą? Tikrai, net specialistas nieko nesuprastų. Šedevras, nesiskiepijančiųjų gąsdinimai Galimybių pasu, nors pasas lyg ir skirtas SKATINTI, bet ne BAUSTI. Atrodo, kad jau kone pusė žmonių vyriausybe visiškai nebetiki, o kitoje pusėje daugelis yra pasimetę, nes nepajėgia suprasti, ką gi jie turėtų daryti.

Bet sergamumas Covid‘u auga kaip ant mielių ir tai mums gali brangiai kainuoti.

Valdančiųjų bejėgiškumą šioje srityje galime akivaizdžiai pamatyti lygindami oficialią ES šalių statistiką. Lietuva yra išskirtinė šalis lyginant ją su panašiomis šalimis, kuriose yra panašus pasiskiepijimo lygis. Šioje grupėje Lietuvos mirtingumas vienam milijonui šalies gyventojų dabar yra 3-10 kartų didesnis nei kitų šios grupės šalių! Santykinis mirtingumas auga tik Lietuvoje ir dar 4 valstybėse, Lietuva mirtingumu nuo viruso konkuruoja su Rumunija ir Bulgarija, kuriose vakcinacijos lygis 3-4 kartus (!) mažesnis... Atsakymas lyg ir aiškus – mes tik karštligiškai siekiame formalių vakcinacijos rodiklių. Net mokėdami didžiules lėšas nenorinčių skiepytis žmonių papirkimui. Tai nesprendžia problemos iš esmės, o tik rodo valdžios blaškymąsi.

Šalia to, matyt, nelabai ką apie sveikatos sistemą nutuokiantis ministras atkakliai stengiasi uždaryti sveikatos įstaigas rajonuose. Sveikas protas reikalautų pandemijos laikotarpyje kurti Covid centrus prie stipresnių savivaldybių ligoninių, taip stiprinant ir plečiant sveikatos sistemos tinklą tam, kad Kauno ir Vilniaus centrai galėtų teikti sudėtingas planines paslaugas. Na, bet tokia ministro kvalifikacija tinka mūsų ekranuose vis labiau besinervinančiai Premjerei...

Šalia to, brangsta elektra. Kaip aiškėja, nežiūrint entuziastingų Energetikos ministro pareiškimų, ji vis greičiau iš Baltarusijos teka į kitas šalis. Pinigų spausdinimo stakles turinčios valstybės juos spausdina, keldamos infliaciją. Jos negali pasivyti mūsų valdžios siūlomi atlyginimų ir pensijų pakėlimai. Beje, SODROS sistemą irgi, matyt, norim iš lėto numarinti, nes motyvacijos ilgai mokėti SODROS mokesčius nebeliks, nes nuo to pensijos dydis praktiškai mažai kuo bepriklausys ir t.t., ir t. t.

Oi, pamiršau, šunims, katinams, šeškams prie šios valdžios pasisekė – juos „čipuoja“.