Oficialioje Olandijos vyriausybės interneto svetainėje skelbiama visa aktuali informacija pandemijos metu įvestų apribojimų, tarp jų ir reikalavimo dėvėti kaukes, klausimais.

Reikalavimas dėvėti kaukes nuo šių metų rugsėjo 25 d. Olandijoje buvo atšauktas, išskyrus kelias išimtis. Kaukes vis dar privaloma dėvėti važiuojant viešuoju transportu, taksi, komerciniu keleiviniu transportu, skrendant lėktuvu ir lankantis oro uoste (kaukę reikia užsidėti nuo apsaugos patikrinimo etapo). Šios taisyklės galioja visiems 13 metų ir vyresniems asmenims.

Taip pat niekur nedingo ir kai kurie kiti pandemijai suvaldyti skirti reikalavimai, pavyzdžiui, norintiems patekti į kai kurias viešas vietas privaloma parodyti COVID-19 vakcinaciją, persirgimą infekcija ar neigiamą testo rezultatą įrodantį dokumentą.

Tokio dokumento nuo rugsėjo 25 dienos reikalaujama, norint užeiti į restoranus ar kavines (COVID-19 paso neturintieji gali pasiimti maisto tik išsineštinai), kazino, festivalius ar koncertus, komercinius renginius, sporto rungtynes, kino teatrus, teatrus ar koncertų sales. Einant į šias vietas prie įėjimo COVID-19 pasą privalo parodyti visi vyresni nei 13 m. gyventojai, o iš vyresnių nei 14 m. asmenų kartu su COVID-19 pasu reikalaujama pateikti ir asmens tapatybę įrodantį dokumentą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)