„Yle“ manymu, tai pirmieji ženklai, kad Rusija po ilgos pertraukos vėl įrenginėja karines bazes pasienyje su Suomija.

Tiesa, kaip sakė Rusijos ekspertas, į atsargą išėjęs majoras Marko Eklundas, kurį cituoja „Yle“, statybos darbai dar nereiškia, kad Rusija didina pajėgų kiekį prie sienos su Suomija.

„Petrozavodske esančio karino sandėlio dabartinė prioritetinė paskirtis, ko gero, yra karinės technikos remontavimas ir siuntimas į frontą Ukrainoje. Darau prielaidą, kad ten esantis angaras yra skirtas remonto darbams, t. y. tai uždara patalpa rudens ir žiemos mėnesiams, kad būtų galima atlikti techninę priežiūrą“, – mano ekspertas.

„Rusija neturi ko dislokuoti prie sienos su Suomija. Veikiau technika iš ten siunčiama į kitas vietas, ir Ukraina yra pagrindinis taikinys“, – M. Eklundo nuomonei pritarė kitas Suomijos karo ekspertas Ilmari Kaihko.

Jo teigimu, kol tęsis karas su Ukraina, Rusija neturės tiek karių ir technikos, kad galėtų įgyvendinti Sergejaus Šoigu planus, t. y. dislokuoti daugiau pajėgų pasienyje su Suomija.

Remiantis „Yle“ informacija, vis daugiau karinės technikos iš Petrozavodsko permetama į frontą Ukrainoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)