„Susitikau su kardinolu Matteo Zuppi, – sakoma M. Lvovos-Belovos pranešime. – Aptarėme humanitarinius klausimus, susijusius su karinėmis operacijomis ir vaikų teisių apsauga. Esu tikra, kad krikščioniška meilė ir gailestingumas padės dialogui ir tarpusavio supratimui“.

Kovo mėnesį TBT išdavė Rusijos prezidento Vladimiro Putino arešto orderį. „Įtariama, kad Rusijos prezidentas yra atsakingas už karo nusikaltimą, neteisėtą gyventojų (vaikų) deportaciją ir neteisėtą gyventojų (vaikų) perkėlimą iš okupuotų Ukrainos teritorijų į Rusijos Federacijos teritoriją“, – teigė teismas.

Dėl panašių kaltinimų TBT išdavė ir Rusijos vaikų teisių apsaugos kontrolierės M. Lvovos-Belovos arešto orderį.

JAV ir kelių kitų Europos šalių vyriausybių teigimu, V.Putino administracija įgyvendino schemą, pagal kurią tūkstančiai Ukrainos vaikų buvo prievarta deportuoti į Rusiją, dažnai į dešimčių stovyklų tinklą, kur nepilnamečiai buvo politiškai perauklėjami.

„M.Lvovos-Belovos indėlis konkrečiai apima priverstinį ukrainiečių vaikų įvaikinimą į rusų šeimas, vadinamąjį ukrainiečių vaikų „patriotinį auklėjimą“, teisės aktų pakeitimus, kuriais siekiama paspartinti Rusijos Federacijos pilietybės suteikimą ukrainiečių vaikams, ir sąmoningą Rusijos pajėgų vykdomą ukrainiečių vaikų išvežimą“, – rugsėjį pareiškė JAV iždo departamentas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją