„Abu valstybių vadovai nuoširdžiai ir išsamiai apsikeitė nuomonėmis apie Kinijos ir JAV santykius bei aptarė abiem valstybėms rūpimus klausimus“, – pranešė valstybinis transliuotojas CCTV.

Valstybinė žiniasklaida: Xi Jinpingas pareiškė Bidenui, kad Taivano problema yra „raudonoji linija“, kurios nevalia peržengti

Kinijos prezidentas Xi Jinpingas per pokalbį telefonu pareiškė kolegai Joe Bidenui, kad Taivano problema yra „raudonoji linija, kurios nevalia peržengti“, pranešė valstybinė žiniasklaida.

„Xi Jinpingas pabrėžė, kad Taivano klausimas yra pirmoji neperžengiama raudonoji linija Kinijos ir JAV santykiuose“, – sakoma valstybinės naujienų agentūros „Xinhua“ pranešime ir priduriama: „Neleisime nekontroliuojamos separatistų veiklos ir išorinių sąmokslų remiant „Taivano nepriklausomybės“ jėgas“.

Savo ruožtu JAV prezidentas Joe Bidenas antradienį paragino Xi Jinpingą išsaugoti ramybę Taivane, kai savarankiškai valdoma demokratinė sala rengiasi inauguruoti naująjį lyderį. Pekinas laiko Taivaną savo teritorija ir baudžiasi susigrąžinti, prireikus ir jėga.

J. Bidenas „pabrėžė, kaip svarbu išlaikyti taiką ir stabilumą visame Taivano sąsiauryje bei teisinę valstybę ir laivybos laisvę Pietų Kinijos jūroje“, sakoma Baltųjų rūmų pranešime.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją