Per kasmetinę klausimų ir atsakymų sesiją su žurnalistais Rusijos prezidentas pagyrė E. Snowdeno veiklą ir pareiškė, jog jis dirba „dėl kilnaus tikslo“.

Tuo pačiu V. Putinas pripažino ir šnipinėjimo programų svarbą kovoje su terorizmu, tačiau pabrėžė, jog JAV Nacionalinio saugumo agentūrai būtinos gairės, apribosiančios jos įgaliojimus.

„Nėra dėl ko liūdėti, nėra ir kuo didžiuotis – šnipų profesija viena seniausių žmonijos istorijoje“, - teigia Rusijos prezidentas.

Apie duomenis, kurios Nacionalinio saugumo agentūra sukaupė apie JAV žmones, V. Putinas sakė, jog visų sukauptų duomenų tinkamai apdoroti yra neįmanoma. „Beprasmiška“ kliautis žvalgybos agentūrų analizėmis, nes jo tėra analitikų nuomonė, o ne faktai, todėl gali suklaidinti.

„Svarbu pažinoti analizes atliekančius asmenis, puikiai tai žinau, pačiam teko tai daryti“, - sakė V. Putinas, užsimindamas apie savo darbą KGB.

Rusijos prezidentas E. Snowdeną apibūdino kaip „smalsų veikėją“ ir pareiškė, jog neaišku, kodėl buvęs netiesioginis CŽV darbuotojas, būdamas toks jaunas, nusprendė demaskuoti tarptautinę Nacionalinio saugumo agentūros vykdytą šnipinėjimo programą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (192)