Kaip teigiama kreipimesi, kurio tekstą pateikia „Doneckoje agentsvo novostej“, A. Zacharčenka ir I. Plotnickis „priversti kreiptis“ į A. Merkel ir F. Hollande‘ą kaip į „Minsko susitarimo vykdymą užtikrinančius asmenis“ ir prašyti imtis spaudimo Ukrainai bei pritaikyti asmenines ir ekonomines sankcijas Ukrainos valdžiai, siekiant priversti vykdyti Minske pasiekto susitarimo įsipareigojimus.

Kreipimesi I. Plotnickis ir A. Zacharčenka įvardijami kaip „Donecko liaudies respublikos“ ir „Luhansko liaudies respublikos“ vadovai.

Dokumente pažymima, kad, anot separatistų lyderių, „Ukraina atvirai užsiima sabotažu ir nevykdo prisiimtų įsipareigojimų“.

Anot separatistų lyderių, pirmiausia „Ukrainos jėgos struktūros nesilaiko sunkiosios karinės technikos atitraukimo grafiko ir „nesuteikia informacijos apie naujas jos dislokavimo vietas“, visų antra (tai svarbiausia – pabrėžiama dokumente), Ukrainos Aukščiausioji Rada dar net nepradėjo rajonų, kurie tiesiogiai susiję su įstatymu „Dėl specialaus Donbaso statuso“, perdavimo procedūros peržiūros.

„30 dienų terminas, kuris buvo suteiktas šio sprendimo įgyvendinimui Minsko susitarimo vykdymo priemonių rinkinyje, baigiasi rytoj – kovo 14 dieną“, – primena kreipimosi autoriai ir pabrėžia savo „atsidavimą Minske pasiektam susitarimui ir pasirengimą politinėmis priemonėmis spręsti konfliktą“.

Separatistų lyderiai atkreipia Vokietijos ir Prancūzijos lyderių dėmesį į tai, kad, „nepaisant Minsko susitarimo, tęsiasi ir netgi stiprėja Donbaso ekonominė blokada, kurią vykdo Kijevas.

„Dėl Ukrainos karinės agresijos mūsų respublikų ekonomika yra ant žlugimo ribos, nemokamos pensijos ir kitos socialinės išmokos“, o „grivina taip nusilpo, kad piliečiai ir smulkus verslas jau atsiskaitinėja įvairia valiuta“.

Kreipimosi išvadose A. Zacharčenka ir I. Plotnickis prašo į Donecką ir Luhanską atsiųsti specialistų iš Vokietijos ir Prancūzijos, kurie padėtų pasirūpinti Donbaso bankų sistema.

Separatistai taip pat prašo „uždrausti į Europos Sąjungos teritoriją įvažiuoti asmenims, kurie „vykdo nusikaltimus prieš žmoniją, „masiškai pažeidžia žmogaus teises“ ir „pasitelkę karinį terorizmą ir ekonominę blokadą, naikina taikus žmones“ – Ukrainos ministrui pirmininkui Arsenijui Jaceniukui, Ukrainos gynybos ministrui Stepanui Poltorakui, Ukrainos nacionalinio saugumo ir gynybos tarybos sekretoriui Aleksandrui Turčynovui, Ukrainos vidaus reikalų ministrui Arsenijui Avakovui, Ukrainos prezidento administracijos vadovui Borisui Ložkinui ir oligarchui Igoriui Kolomoiskiui.

Be to, A. Zacharčenka ir I. Plotnickis norėtų, kad Vakarai nutrauktų finansinę pagalbą „prieš liaudį nukreiptai Jaceniuko-Avakovo valdžiai – tol, kol nebus panaikinta Donbaso ekonominė blokada ir nebus rastas polinis konflikto sureguliavimo sprendimas“.