D. Razumkovas 2019 metais nuo gegužės iki lapkričio vadovavo dabartinei valdančiajai partijai „Liaudies tarnas“ ir buvo pirmasis jos sąraše per tų metų pirmalaikius parlamento rinkimus. Parlamento pirmininko postą jis užėmė nuo 2019-ųjų rugpjūčio 29-osios.

Ketvirtadienį kalbėdamas parlamentui D. Razumkovas pareiškė, kad vertybiniai principai, su kuriais partija „Liaudies tarnas“ atėjo į valdžią po 2019 metų rinkimų, pasikeitė.

Jis pabrėžė, kad šiandien parlamente „labai daug purvo“, bet sakė, kad pats „niekada neplaukė pasroviui“ ir neketina to daryti ateityje. „Nė viena pareigybė neverta savigarbos, orumo ir, svarbiausia, žmonių pasitikėjimo“, – pareiškė jis.

Pasak D. Razumkovo, jo principai ir vertybės nepasikeitė. „Noro ir jėgų įrodyti žmonėms, kad jie suklydo ne dėl visų, taip pat yra. Esu tikras, kad šioje salėje tokių žmonių bus pakankamai“, – pridūrė jis.

D. Razumkovo teigimu, visuomet sunku pakilti ir eiti „prieš sistemą“.

Rugsėjo 30 dieną frakcijos „Liaudies tarnas“ lyderis Davydas Arachamija frakcijos vardu nusiuntė laišką dėl D. Razumkovo atšaukimo iš parlamento pirmininko posto.

Prezidentas Volodymyras Zelenskis spalio 3 dieną spaudos konferencijoje Truskavecėje sakė, kad partija „Liaudies tarnas“ turi „milijoną klausimų Aukščiausiosios Rados pirmininkui“. „Visi suprantame, kad šiandien jis nėra šios komandos narys ir... gana atvirai apie tai kalba“, – sakė valstybės vadovas.

Tuo pačiu galimą parlamento pirmininko nušalinimą jis pavadino frakcijos reikalu ir sakė, kad D. Razumkovas turėjo palaikyti partijos poziciją, taip pat ir dėl sankcijų Ukrainos prorusiškam parlamentarui Viktorui Medvedčukui ar kovos su oligarchais, bet „jis nuėjo kitu keliu“. Pasak V. Zelenskio, D. Razumkovas „jau laikosi skyrium nuo savo partijos narių“.

Partijos „Liaudies tarnas“ lyderis, jos parlamentinės frakcijos lyderio pirmasis pavaduotojas Oleksandras Kornijenka spalio 5-osios spaudos konferencijoje savo ruožtu pažymėjo, kad jo politinė jėga inicijuoja D. Razumkovo nušalinimą dėl politinių priežasčių ir reglamento pažeidimų, įskaitant pažeidimus per [darbotvarkės] derinimo tarybos pirmadienio posėdį, kai D. Razumkovas „nepaisė deputatų frakcijų teisės teikti pasiūlymus plenarinių posėdžių savaitinėms darbotvarkėms“.

Aukščiausioji Rada spalio 5 dieną įtraukė į darbotvarkę D. Razumkovo atšaukimo klausimą, o prieš tai dviem dienoms nušalino jį nuo pirmininkavimo plenariniams posėdžiams.