Pernai vasarį į Ukrainą įsiveržusi Maskva paleido milijonus artilerijos sviedinių į kaimyninės šalies miestus, miestelius ir kaimus, esančius palei fronto liniją, kai kurie jų rytinėje šalies dalyje virto griuvėsiais.

„Per pastarąsias 24 valandas priešas apšaudė 118 gyvenviečių 10-yje regionų. Tai didžiausias nuo metų pradžios užpultų miestų ir kaimų skaičius", - socialinėje žiniasklaidoje paskelbė Ukrainos vidaus reikalų ministras Olehas Klymenka.

Kyjivas taip pat pranešė apie Rusijos smūgį į naftos perdirbimo gamyklą Vidurio Ukrainos pramoniniame Kremenčiuko mieste. Aukų nebuvo, tačiau beveik 100 ugniagesių prireikė kelių valandų užgesinti kilusį gaisrą, sakė O. Klymenka.

Kyjivas ir Vakarai baiminasi, kad artėjant žiemos šalčiams Rusija sustiprins atakas prieš Ukrainos energetikos infrastruktūrą, kaip Maskva tai darė pernai.

Per naktį įvykusį apšaudymą šiaurės rytiniame Charkivo regione žuvo vienas žmogus, dar vienas žuvo pietinėje Chersono srityje, pranešė vietos pareigūnai.

Ukrainos oro pajėgos trečiadienį taip pat pranešė numušusios 18 iš 20 naktį paleistų Rusijos bepiločių orlaivių, o Rusijos gynybos ministerija tvirtino numušusi du Ukrainos bepiločius orlaivius virš Briansko ir Kursko sričių, besiribojančių su Ukraina.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)