Portalo šaltinio teigimu, keltui atsimušus į uolas buvo pažeistas jo dugnas, todėl buvo įvykdyta keleivių, kurių dauguma buvo iš Lietuvos, evakuacija.

Žmones evakavo priplaukę gelbėjimo laivai. Pasak šaltinio, visi kelte buvę žmonės buvo saugiai evakuoti ir išlaipinti į krantą.

Švedijoje ant seklumos užplaukusį keltą valdanti bendrovė: visi keleiviai saugiai paliko laivą

Sekmadienį Švedijoje ant seklumos užplaukusiame kelte buvę 42 keleiviai ir 29 įgulos nariai šiuo metu yra saugūs, praneša jį valdanti bendrovė „TT-Line“.

„Bendradarbiaujant su Švedijos gelbėjimo tarnybomis visi keleiviai saugiai paliko laivą. Keleiviais dabar rūpinasi „TT-Line“ darbuotojai Karlshamne. Jiems bus suteiktas viešbutis arba alternatyvios kelionių galimybės“, – nurodoma bendrovės pranešime.

Taip pat į krantą buvo perkelti aštuoni neesminiai įgulos nariai.

Ant seklumos užpaukęs keltas

Lietuvoje pirmasis apie incidentą paskelbė portalas „Lrytas“. Jo teigimu, keltui atsimušus į uolas buvo pažeistas jo dugnas, todėl buvo įvykdyta keleivių, kurių dauguma buvo iš Lietuvos, evakuacija.

„TT-Line“ atstovas Christianas Jahnke Eltai kol kas nepatvirtino, kad kelte buvo lietuvių. Užsienio reikalų ministro atstovė spaudai Paulina Levickytė Eltai sakė, kad nei į ministeriją, nei į atstovybę kreipimųsi kol kas negauta.

Keltas „Marco Polo“ plaukė iš Treleborgo uosto Švedijoje į kitą Švedijos uostą Karlshamne.

„TT-Line“ pranešime teigiama, kad Švedijos institucijų atstovai, laivo vadovybė su likusia įgula ir bendrovės komanda krante, padedami draudimo bendrovės, prieš imdamiesi tolesnių veiksmų šiuo metu vertina žalą keltui.

Baltijos jūros keltas „Marco Polo“ turi 78 kajutes ir tris denius transporto priemonėms, juo gali plaukti 215 keleivių. Laivas pastatytas 1993 m. Nyderlanduose, o 2019 m. buvo rekonstruotas Lenkijoje.

Švedijoje ant seklumos užplaukusiame kelte – 42 keleiviai ir 29 įgulos nariai, tarp jų lietuviai

Sekmadienį Švedijoje ant seklumos užplaukusiame kelte buvo 42 keleiviai ir 29 įgulos nariai, praneša jį valdanti bendrovė „TT-Line“.

„Apie sužeistuosius nepranešama. Visais keleiviais buvo pasirūpinta ir šiuo metu jie yra paskirtoje vietoje“, – rašoma jos tinklapyje.

Keltas „Marco Polo“ plaukė iš Treleborgo uosto Švedijoje į kitą Švedijos uostą Karlshamne „TT-Line“ pranešime teigiama, kad Švedijos gelbėjimo tarnybos buvo informuotos, jau yra įvykio vietoje ir koordinuoja keleivių evakuaciją.

„Dabar „TT-Line“ tikslas yra pasirūpinti situacija ir padėti keleiviams bei įgulai. Daugiau informacijos bus pateikta kaip įmanoma greičiau“, – nurodė bendrovė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)