R. Sunakas tiesiogiai neatsakė į klausimą apie O. Sholzo trečiadienį pakartotą poziciją netiekti Ukrainai „Taurus“ sparnuotųjų raketų, tačiau pabrėžė, kak kiekvienos šalies indėlis yra skirtingas. Svečias ypač gyrė Vokietijos sprendimą perduoti Ukrainai dar vieną „Patriot“ oro gynybos sistemą. O. Scholzas esą už tai nusipelno tik pagyrų.

Rishis Sunakas vieši Berlyne

Vokietijos kancleris taip pat akcentavo, kad Berlynas ir Londonas yra didžiausi Ukrainos rėmėjai Europoje. Kartu jis drąsinančiu ir reikalingu signalu pavadino JAV Kongreso sprendimą Rusijos užpultai šaliai skirti milijardinę paramą. „Šis sprendimas rodo, jog Putinas klysta, galvodamas, kad valstybės Europoje ir JAV bei visi kiti rėmėjai kada nors paliks Ukrainą likimo valiai. To nebus, – kalbėjo O. Scholzas. – Be saugumo nėra nieko“.

Rishis Sunakas vieši Berlyne

Tai pirmasis nuo 2022 m. spalio pareigas einančio britų premjero vizitas Vokietijoje. R. Sunakas ir O. Scholzas susitikime aptarė stipresnį bendradarbiavimą gynybos klausimais, taip pat bendradarbiavimą energetikos ir kovos su organizuotu nusikalstamumu srityse.

Didžioji Britanija jau dagiau kaip ketverius metus nepriklauso ES, tačiau vis dar yra viena svarbiausių Vokietijos sąjungininkių NATO, G7 ir G20 šalių grupėse.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)