Tai pranešė „Telegram“ kanalas „Mash“, kuriuo remiasi „Ukrinform“.

Maskvos Kuzminkos rajone karinį komisariatą padegė 62 metų pensininkė. Ji atsisakė duoti parodymus. Iškelta baudžiamoji byla dėl chuliganizmo naudojant daiktus kaip ginklus, jai gresia iki 7 metų kalėjimo.

Dar vieną karinį komisariatą Rusijos sostinėje, Otradnojės rajone, mėgino padegti 69 metų pensininkas. Jo krepšyje buvo penki buteliai su degiu skysčiu. Karinio komisariato darbuotojams pavyko jį sulaikyti. Atliekamas tyrimas.

Antradienio popietę 31 metų moteris Kazanėje sviedė du Molotovo kokteilius į tarnybinį automobilį, stovėjusį prie karinio komisariato. Sulaikyta ji teigė veikusi telefoninių „pareigūnų“, kurių anksčiau nepažinojo, nurodymu. Jai paskirta kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti ir iškelta baudžiamoji byla dėl pasikėsinimo į svetimą turtą.

Antradienio vakarą 82 metų pensininkė buvo sulaikyta dėl pasikėsinimo padegti karinį komisariatą Volgograde. Pas ją buvo rastas butelis su padegamuoju mišiniu ir dagčiu. Iškelta baudžiamoji byla dėl pasikėsinimo iš chuliganiškų paskatų sunaikinti turtą jį padegant (iki 5 metų).

18-metė vaikiškų prekių parduotuvės pardavėja iš Ufos bandė padegti karinį komisariatą Baškirijos respublikos Išimbajaus mieste. Ji išpylė prieangyje degaus skysčio, jį padegė ir pabėgo. Apsaugininkai ugnį užgesino. Mergina po valandos buvo rasta viename iš kiemų už 500 metrų nuo nusikaltimo vietos.

„Telegram“ kanalas „Baza“ praneša apie dar kelis bandymus antradienį padegti Rusijos karinius komisariatus.

Sestrorecke, Sankt Peterburgo priemiestyje, sulaikyta 53 metų Natalija K. Ji su trimis Molotovo kokteiliais įėjo į karinio komisariato pastatą ir pareiškė, kad ketina viską aplinkui sudeginti. Moteris buvo išvesta į lauką ir ten sulaikyta.

Karinio komisariato padegėja sulaikyta ir Stavropolyje. O Tolimųjų Rytų Nachodkos mieste vyras rugpjūčio 2-osios naktį metė į karinio komisariato langą du butelius su padegamuoju mišiniu ir pabėgo. Dabar jo ieškoma.

Taip pat pranešama apie mėginimą padegti karinį komisariatą Adygėjos respublikos sostinėje Maikope. 21 metų Viktorija M. į šią įstaigą atėjo su keturiais Molotovo kokteiliais, tačiau ją sulaikė policijos pareigūnai.

Rusijos „Telegram“ kanalai teigia, kad beveik visi sulaikytieji tapo telefoninių sukčių aukomis. Jie buvo įsitikinę, kad savo veiksmais padeda gaudyti nusikaltėlius.

Antradienį buvo pranešta apie devynis mėginimus padegti karinius komisariatus Rusijoje liepos 31 d.

Maskvai pradėjus plataus masto agresiją prieš Ukrainą ir paskelbus mobilizaciją, daugelyje Rusijos regionų buvo padegti kariniai komisariatai, policijos skyriai ir administraciniai pastatai. Žinoma apie daugiau kaip 100 tokių incidentų. Tačiau tais atvejais apie telefoninius sukčius, kurstančius padeginėti, nebuvo pranešama.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją