„Tai neva netyčia smogia Sirijos pajėgoms, kad po to „Islamo valstybė“ pradėtų kontrataką, tai „pjudo“ kitus teroristus strategiškai svarbiuose punktuose, kuriuose buvo atkurta teisėta oficialaus Damasko valdžia, tai prieš mūsų karius rengia mirtinai pavojingas provokacijas“, - sakė ministras.

Pasak jo, Maskvai taip pat kelia nerimą „pusinių priemonių taktika“, kurią šiame regione vykdo Vašingtonas ir jo sąjungininkai. „Jei taikysime dvejopus standartus, teroristus skirstysime į „blogus“ ir „ne itin blogus“, pamiršime Jungtinių Tautų Saugumo Tarybos sankcijas savo aktyvumui, tai apie kovą su terorizmu kalbėti bus sudėtinga“, - teigė S. Lavrovas. Jis pridūrė, kad „Islamo valstybė“ pradėjo trauktis tik tuomet, kai ją pradėjo spausti Sirijos armija, remiama Rusijos pajėgų.

Rugsėjo 22 dieną S. Lavrovas buvo pareiškęs, kad Maskva atsakys Vašingtonui už bandymus trukdyti kovai su terorizmu Sirijoje. Jo teigimu, Rusija nuolat palaiko kontaktus su Gynybos departamentu ir Pentagonu. Šiuose pokalbiuose Rusija amerikiečiams aiškiai leido suprasti, kad „jei iš teritorijų, artimų Amerikos „draugams“, ar kaip jas pavadinus, bus bandoma apsunkinti kovos su terorizmu pabaigą, tai neliks be atsako“.

Konfliktas Sirijoje kilo 2011 metais, vėliau peraugęs į plataus masto pilietinį karą, kurio metu sustiprėjo teroristinės organizacijos, įskaitant ir „Islamo valstybę“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (165)