Izraelio televizijos tiesiogiai transliavo 26 metų Naamos Issachar atvykimą į Beno Guriono oro uostą, esantį netoli Tel Avivo.

„Tiesiog norėčiau visiems padėkoti už palaikymą, – šypsodamasi sakė ji. – Šiuo metu tebesu ištikta šoko dėl visos šitos situacijos.“

Ji buvo paleista iš kalėjimo šiek tiek anksčiau nei B. Netanyahu Kremliuje susitiko su V. Putinu aptarti JAV prezidento Donaldo Trumpo pasiūlyto plano dėl taikos Artimuosiuose Rytuose.

10 mėnesių už grotų išbuvusios N. Issachar sugrąžinimas namo Izraelio premjerui naudingas viešųjų ryšių požiūriu, artėjant kovo 2 dieną vyksiantiems rinkimams.

Moters likimas išprovokavo užuojautos bangą žydų valstybėje, kur veteranas premjeras pasižadėjo padaryti viską, kad įtikintų Rusiją ją paleisti.

N. Issachar buvo suimta Maskvos Šeremetjevo oro uoste pernai balandį vykdama tranzitu iš Indijos į Izraelį.

Rusijos pareigūnai teigė, kad per patikrą jos bagaže buvo rasta daugiau nei 9 g kanapių, o spalį ji buvo nuteista kalėti pusaštuntų metų.

Izraelietės byla buvo prieštaringai vertinama, nes moteris buvo areštuota oro uosto tranzito zonoje, o narkotikai buvo jos aptikti jos rankiniame bagaže.

B. Netanyahu paskelbė socialiniame tinkle „Twitter“ vaizdo įrašą, kuriame matyti, kaip premjeras ir jo žmona apkabina ir bučiuoja N. Issachar ir jos motiną Maskvos oro uoste prieš jiems išskrendant į Izraelį.

„Džiugu jus matyti. Dabar keliaujame namo“, – sakė B. Netanyahu jaunai žydei. Vyriausybės vadovo žodžius citavo jo biuras.