Izoliacijoje gyvenantis Kimas, kuris retai išvyksta iš savo šalies ir niekur nekeliavo nuo pat pandemijos pradžios, trečiadienį surengė „istorinį susitikimą ir derybas“ su V. Putinu, nurodė Korėjos centrinė naujienų agentūra KCNA.

Pasak Rusijos naujienų agentūrų, vienas iš lyderių susitikimo rezultatų – Rusijos pažadai padėti Šiaurės Korėjai vystyti kosmoso programą, o V. Putinas žurnalistams sakė matąs „galimybių“ bendradarbiauti karinėje srityje.

Istorinėms sąjungininkėms Rusijai ir Šiaurės Korėjai taikomos pasaulinės sankcijos – Maskvai dėl karo Ukrainoje, o Pchenjanui dėl branduolinių bandymų, todėl Kimo vizitas į Rusiją sukėlė visuotinį susirūpinimą dėl neteisėtų ginklų susitarimų.

Pietų Korėjos valdančiosios partijos vadovas pasmerkė, pasak jo, „velnišką sandėrį“ tarp Maskvos ir Pchenjano, o Japonija po V. Putino ir Kimo derybų ketvirtadienį perspėjo nepažeidinėti JT draudimų dėl ginklų sandorių su Šiaurės Korėja.

„Mes stebime (derybas) su susirūpinimu, įskaitant galimybę, kad dėl to gali būti pažeistas Saugumo Tarybos draudimas sudaryti bet kokius su ginklais susijusius sandorius su Šiaurės Korėja“, – žurnalistams sakė naujoji Japonijos užsienio reikalų ministrė Yoko Kamikawa

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją