Kaip pranešė britų dienraštis „The Guardian“ ir „Ukrinform“, gynybos ministro atstovas spaudai Sébastienas Lecornu sakė: „Ukrainoje nėra operacijose dalyvaujančių Prancūzijos pajėgų. Cituojamus dokumentus pateikė ne Prancūzijos kariškiai. Nekomentuojame dokumentų, kurių šaltinis neaiškus“.

Neva visiškai slapti Pentagono dokumentai, kuriuose, kaip pranešta, yra diagramos ir išsami informacija apie numatomus ginklų pristatymus, batalionų galias ir kiti neskelbtini duomenys, buvo išplatinti tviteryje ir „Telegram“ kanale. Viena iš skaidrių perša mintį, kad Ukrainoje veikia nedidelė mažiau nei šimto karių NATO sąjungininkių Prancūzijos, JAV, Jungtinės Karalystės ir Latvijos specialiųjų operacijų pajėgų grupė.

Kariniai analitikai mano, kad kai kurios dokumentų dalys buvo pakeistos siekiant pervertinti amerikiečių skaičiavimus, kiek per karą žuvo Ukrainos karių, ir sumenkinti numanomus Rusijos pajėgų nuostolius.

Kaip skelbta anksčiau, „The New York Times“ straipsnyje teigiama, kad Pentagonas tiria tariamai itin slaptų dokumentų, susijusių su JAV ir NATO rengiamais Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kontrpuolimo planais, nutekinimą. Dokumentuose nėra konkrečių mūšio planų, pavyzdžiui, kaip, kada ir kur Ukraina pradės puolimą, jie tik atspindi tariamus ginkluotųjų pajėgų poreikius, kokie jie buvo kovo 1 dieną.

Ukrainos prezidento kanceliarija kontrpuolimo planų „nutekinimą“ pavadino Rusijos „blefu“.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją