Nuo ugnies nutraukimo momento vasario mėnesį pozicijos nepasislinko, tačiau mūšiai tapo tokie intensyvūs, kad tarptautiniai stebėtojai nesilankė Šyrokynėje jau dvi savaites.

Nors Ukrainos valdžia tvirtina, kad separatistai gali pulti Mariupolį, to įrodymų beveik nėra. „Regis, kad separatistai prastai aprūpinti ir demoralizuoti“, – teigiama straipsnyje.

Leidinys cituoja separaristą vardu Artiomas, kuris atvyko į Ukrainą, jo teigimu, „gelbėti rusų nuo fašizmo“.

Su Artiomu žurnalistai susipažino tiesiog įvykių vietoje. Kiek vėliau jie sužinojo, kad vienas separatistas žuvo.

Jo draugas leidiniui pranešė, kad ketina vado reikalauti pastiprinimo. Kaip pasakoja žurnalistai, praėjus dienai po šių įvykių separatistas grįžo nieko nepešęs, jam pažadėjo naują Ukrainos pozicijų puolimą.

„Tačiau jis nėra tikras, kad tai įvyks“, – reziumuoja „The Times“ straipsnio autorius.

Anksčiau leidinys „Newsweek“ rašė, kad tolimesnis Ukrainos puolimas Vladimirui Putinui nenaudingas.

Tolimesnis Rusijos vykdomas Ukrainos puolimas gali būti logiškas, tačiau nenaudingas dėl daugelio priežasčių. NATO vadas generolas Philipas Breedlove'as įspėja, kad Rusija pergrupavo ir perdislokavo savo pajėgas arčiau Ukrainos sienų.

Tai gali būti rengimasis pilno masto įsiveržimui. Tačiau jeigu tai įvyks, Kremlius nebegalės neigti, kad Rusijos kariai kariauja ir žūva Donbase.

Ekspertai primena, kad Rusijos dalyvavimui Ukrainos konflikte įrodymų ir taip pakanka. Ukrainos kariai sulaikė du rusų karius, o Boriso Nemcovo ataskaitoje tiksliai aprašoma, kokie daliniai, kur ir kada kirto Ukrainos sieną ir dalyvavo mūšiuose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (599)