Remiantis Suomijos statistikos departamento duomenimis, praėjusiais metais į Suomiją iš Rusijos imigravo 6 003 žmonės, o tai yra didžiausias skaičius per tris dešimtmečius. Nuo dešimtojo dešimtmečio kasmetinis imigrantų iš Rusijos skaičius neviršydavo 3 100 ribos. Skaičiuojama, kad bendri imigracijos į Suomiją skaičiai išaugo, šaliai iš viso sulaukus beveik 50 tūkst. imigrantų. Palyginimui, ankstesniais metais pastarasis skaičius vidutiniškai svyruodavo nuo 29 tūkst. iki 36 tūkst.

„Kaip matote, Rusijoje šiuo metu esama daugybės skatinančių veiksnių, kurie, žinoma, susiję su karu Ukrainoje“, – naujienų agentūrai AFP teigė Suomijos Imigracijos tarnybos Plėtros departamento vadovas Johannesas Hirvela. Pasak jo, daugybė rusų atvyko kaip „prieglobsčio prašytojai“, negana to, nemažai Rusijos piliečių taip pat motyvavo atvykimą darbu.

Anot duomenų, praėjusiais metais Suomija daugiausiai imigrantų sulaukė būtent iš Rusijos. Po jos pagal imigrantų skaičių rikiuojasi Švedija, Indija, Estija ir Filipinai.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)