„Yra toks vyras – Viktoras Orbanas, ar kam nors teko apie jį girdėti?“ – sakė D. Trumpas, turėdamas omenyje Vengrijos ministrą pirmininką.

„Jis – vienas stipriausių [valstybės] lyderių visame pasaulyje. Jis – Turkijos lyderis“, – teigė buvęs JAV prezidentas. Iš tiesų Turkijos prezidentas yra Recepas Tayyipas Erdoganas.

D. Trumpas pridūrė, kad V. Orbanas turi Rusijos „priedangą“, nors nei Turkija, nei Vengrija neturi sienų su Rusija.

Buvęs Amerikos lyderis ir anksčiau yra liaupsinęs V. Orbaną, kuris yra prieš migraciją ir LGBTQ bendruomenės narių teises, o savo valdymo stilių vadina „neliberalia demokratija“. D. Trumpas buvo priėmęs V. Orbaną Baltuosiuose rūmuose 2019 m.

Viktoras Orbanas, Donaldas Trumpas

O V. Orbanas buvo pirmas Europos lyderis, kuris liaupsino 2016 m. D. Trumpo prezidento rinkimų kampaniją ir ragino jį kovoti, kai buvusiam Amerikos prezidentui buvo pateikti baudžiamieji kaltinimai.

„Grįžkite, pone prezidente. Vėl padarykite Ameriką didžia ir sugrąžinkite mums taiką“, – šiais metais teigė jis, dalyvaudamas JAV Konservatyvių politinių veiksmų koalicijos suvažiavime.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)