Bombardavimai ir apšaudymai jį nepataisomai suniokojo. Dabar Donecke ir jam priklausančiose gyvenvietėje geriamo vandens galima gauti tik už pinigus. Kalbant apie vandenį kitoms reikmėms, jeigu jo pavyksta gauti kas trečią dieną, galima teigti, jog aprūpinimas tiesiog puikus. Šimtai tūkstančių žmonių gyvena nepakeliamomis buities sąlygomis, o neturėdami iš ko rinktis, ėmė ir prie jų kaip galėjo prisitaikė. Dabar Donecke turtingas žmogus yra tas, kuris turi namus ir kur pasistatyti pusės tonos vandens statinę.

Patikslinimas: Kanalas Šiaurinis Donecas-Donbasas jungė Šiaurinį Donecką su Kalmiuso upės intaku. Kanalo ilgis – 133,4 kilometro. 107 kilometrų iš jų – trapecijos formos kanalas, kurio plotis iki 40 metrų, o gylis iki 30 metrų. 26,4 kilometrai –diukeriai iš 2–3 daugiau nei 2 metrų skersmens vamzdžių, kertantys dvi upes, geležinkelį ir gilius griovius. Keturi siurbliai, kurių našumas siekė iki 43 kubinių metrų per sekundę, buvo naudojami vandeniui pakelti į Donecko kalvagūbrį, kurio aukštis buvo apie 200 metrų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)