„Šis rodiklis ir toliau kils ir tai yra blogiausios įmanomos naujienos, kokias tik galėčiau pranešti Niujorko gyventojams“, – spaudos konferencijos metu sakė A. Cuomo. Jis kalbėjo „Javits“ centre, didžiulėje konferencijų salėje Manhatane, kuri buvo paversta laikina ligonine, darbą pradėsiančia kitą savaitę.

Gubernatorius teigė prašysiantis prezidento Donaldo Trumpo leidimo steigti dar keturias laikinas ligonines, kurias atidarius vietų ligoninėse skaičius išaugtų 4 000. Viruso labiausiai paveikta valstija, gubernatoriaus teigimu, epidemijos piko sulaukti turėtų po maždaug 20 dienų.

„Norime padaryti viską, ką galime, kad būtume pasiruošę tam padidėjusiam pacientų, kurie mus pasieks per maždaug 21 d., skaičiui ir padidintume ligoninių pajėgumus“, – teigė A. Cuomo. Jis tvirtino, epidemijos piko metu Niujorko ligoninėse reikės maždaug 140 000 vietų. Šiuo metu ligoninės gali sutalpinti 53 000 asmenų. Gubernatorius taip pat informavo, kad jau kitą savaitę atsidaryti turėjusios mokyklos bus uždarytos bent jau iki balandžio 15 d.