Dėl stipraus vėjo ir sausros gaisras sparčiai išplito miškingoje vietovėje, skelbiama Antalijos gubernatoriaus pranešime.

Gaisrui gesinti pasiųsti 10 lėktuvų, 22 sraigtasparniai ir apie 200 automobilių. Dega apie 120 hektarų plotas netoli Kemero, praneša Turkijos Turizmo ministerija.

Socialiniuose tinkluose pasirodė vaizdo įrašų, filmuotų greta kurorto viešbučių. Teigiama, kad šiuo metu turistams pavojus negresia, tačiau kalnuose matomi dūmai.

Gaisras Turkijoje kilo dėl karščių, kurie šią vasarą sekina Viduržemio jūros regiono šalis; per gaisrus Alžyre žuvo 34 žmonės, o iš Graikijos Rodo salos teko evakuoti tūkstančius turistų.

Antalijos gubernatorius Ersinas Yazicis pranešė, kad vietos valdžia ėmėsi visų būtinų priemonių, kad gaisras neplistų į gyvenamuosius rajonus.

Iš Kemero ligoninės dėl visa ko evakuoti pacientai, hospitalizuoti šeši apsinuodiję dūmais žmonės.

Kroatijoje – gaisrai netoli Dubrovniko, ėmė sproginėti karo laikų minos

Dešimtys ugniagesių kovoja su miško gaisru ir netoli vaizdingo Kroatijos pietinio Dubrovniko miesto, trečiadienį pranešė valdžios institucijos, o padėti suvaldyti liepsnas buvo pasiųsti gaisrų gesinimo lėktuvai.

Šis incidentas vyksta tuo pat metu, kaip ir gaisrai, siaubiantys kitas Viduržemio jūros regiono teritorijas, įskaitant Graikiją ir Adrijos jūros pakrantę Italijoje.

Pranešama, kad gaisras netoli Dubrovniko kilo maždaug už 12 kilometrų nuo garsiojo viduramžių miesto Župos Dubrovackos savivaldybėje.

Pasak ugniagesių asociacijos, gaisras kilo pirmadienį vakare, tačiau dėl jo nebuvo evakuoti aplinkiniai gyventojai.

Antradienį apie 130 ugniagesių dirbo siekdami suvaldyti liepsnas, kurios išplito dėl stipraus vėjo.

Gaisras Kroatijoje

Vietos žiniasklaida pranešė, kad dėl gaisro vietovėje ėmė sproginėti minos.

Praėjusio amžiaus dešimtajame dešimtmetyje kruvino Jugoslavijos subyrėjimo metu Serbijos pajėgos buvo apsupusios ir apšaudė Dubrovniką, todėl dalis miesto buvo apgriauta, o jo pakraščiai iki šiol užteršti minomis.

UNESCO saugomas miestas pastatytas 7 amžiuje, jo bažnyčių, rūmų, fontanų ir gatvelių labirintas stūkso virš Saulės spinduliais tviskančios Adrijos jūros.

Dubrovnikas jau seniai yra turizmo ir kruizinių laivų traukos centras, o pastaraisiais metais išgarsėjo po to, kai šiame viduramžių mūrais apjuostame mieste buvo filmuojamos populiaraus HBO serialo „Sostų karai“ („Game of Thrones“) dalys.

Adrijos perlu vadinamas miestas kasmet pritraukia daugiau nei milijoną turistų.

Audra Balkanuose kilo tuo metu, kai visą Europą užklupo karščio banga, kurią lydėjo miškų gaisrai ir įspėjimai apie pavojų sveikatai, o Azijos ir JAV teritorijos taip pat nukentėjo nuo ekstremalių orų.

Praėjusią savaitę, po kelias dienas trukusių karščių Balkanuose per Bosniją, Kroatiją ir Slovėniją praūžus smarkioms audroms, žuvo mažiausiai penki žmonės.

Gran Kanarijos saloje evakuota keli šimtai gyventojų

Ispanijai priklausančios Gran Kanarijos salos centre kilęs sparčiai plintantis miško gaisras privertė pareigūnus evakuoti kelis šimtus kaimo gyventojų, uždaryti tris kelius ir pasiųsti sraigtasparnius liepsnoms suvaldyti, pranešė „Reuters“.

Gaisras Gran Kanarijoje

Vienas liudininkas žurnalistams sakė, kad kalvotoje centrinėje salos dalyje, netoli Techedos viršukalnės, toliau nuo turistų pamėgtų paplūdimių, liepsnos kilo vos už kelių metrų nuo kalno viršūnėje esančių antenų – kai kurios jų naudojamos oro eismo kontrolei.

Tačiau Ispanijos oro uostų operatorė AENA „Reuters“ sakė, kad rytinėje pakrantėje esantis Gran Kanarijos oro uostas veikia normaliai.

Gran Kanarijos salos tarybos vadovas Antonio Moralesas žurnalistams sakė, kad gaisrą gesina 100 ugniagesių ir devyni lėktuvai. Pasak jo, sudegė 200 hektarų miško, tačiau jokie pastatai nenukentėjo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją