„Griežtai sureaguosime į bet kokią prieš mus nukreiptą ataką, – pranešime sakė B. Netanyahu. – Patariu „Hezbollah“ nebandyti Izraelio stiprumo. „Hezbollah“ agresija vėl kelia pavojų Libanui.“

Tarp Izraelio ir „Hezbollah“ 2006 metais buvo kilęs mėnesio trukmės karas.

Izraelis trečiadienį paskelbė, kad surengė antskrydžių prieš „Hezbollah“ stebėjimo postus Libane po to, kai praėjusį vakarą iš Libano teritorijos buvo paleista šūvių į šalies karius.

Libano pasienyje padėtis paūmėjo praėjus kelioms valandoms po to, kai Libanas atmetė Izraelio siūlymą reformuoti prie sienos patruliuojančias JT taikos palaikymo pajėgas, JT Saugumo Tarybai besiruošiant balsuoti dėl jų mandato atnaujinimo.

Izraelio ginkluotosios pajėgos pranešė, kad prie Manaros kibuco, esančio netoliese Jungtinių Tautų (JT) nustatytos Mėlynosios demarkacinės linijos, vyksta „saugumo incidentas“, ir paragino vietos gyventojus saugiai pasislėpti.

Nepranešama apie izraeliečių aukas.

Manaroje trečiadienio rytą buvo ramu, pranešė vienas naujienų agentūros AFP žurnalistas. Kariuomenė vietos gyventojams davė leidimą palikti slėptuves ir tęsti darbus laukuose.