Rusija „skęsta arba purvo, arba kraujo klane, su sulaužytais kaulais, su skurdžiais ir apiplėštais gyventojais, o šalia guli dešimtys tūkstančių žmonių, nužudytų per kvailiausią ir beprasmiškiausią 21 amžiaus karą“, – kalbėjo A. Navalnas per uždarą posėdį, sakoma padėjėjų išplatintame pranešime.

Rusijos prokurorai paprašė skirti dar 20 metų laisvės atėmimo bausmę jau įkalintam Kremliaus kritikui dėl naujų kaltinimų „ekstremizmu“, ketvirtadienį pranešė jo šalininkai.

Jie sakė, kad teismas skelbs nuosprendį rugpjūčio 4 dieną po uždaro teismo proceso, kuris vyksta griežto režimo kalėjime, kur 47 metų A. Navalnas atlieka devynerių metų laisvės atėmimo bausmę pagal kaltinimus, kuriuos jo šalininkai laiko bausme už jo politinę veiklą.

Jam, be kita ko, pateikti kaltinimai ekstremistinės veiklos finansavimu, viešu ekstremistinės veiklos kurstymu ir „nacistinės ideologijos reabilitavimu“.

Ryškiausias Rusijos prezidento Vladimiro Putino kritikas šalies viduje A. Navalnas kadaise organizavo masinius antikremliškus protestus. Jis buvo suimtas 2021 metais, kai parvyko į Maskvą iš Vokietijos, kur gydėsi po apsinuodijimo, dėl kurio kaltino Kremlių.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)